Blog

Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 2. rész

Siklós Barbara
2022.02.07 10:08
Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 2. rész

Az első részben bemutattunk 5 könnyen, gyorsan és akár az utolsó pillanatban otthon kivitelezhető farsangi jelmezt. Az előző listában szerepelt egy csontváz, egy minyon, egy egyiptomi múmia, egy agymenők és egy léghajó utas jelmez útmutató, mely ezen a linken olvasható. Ha esetleg az előző ötletekből még nem sikerült meríteni, összegyűjtöttünk még néhány inspiráló lehetőséget. És mielőtt megtöltenénk a „bevásárlókosarunkat” smink termékekkel, parókákkal és egyéb jelmezkellékekkel, nézzük meg alaposan, hogy mi van már a szekrényünkben, mivel a listában található legtöbb jelmez olyan kellékekkel készíthető el, amelyek akár otthonunkban is megtalálhatóak.

 

 

  1. Hófehérke (hét törpe nélkül)

Nincs feltétlenül szükségünk 7 hét törpére ahhoz, hogy ezt a varázslatos jelmezt megvalósítsuk (bár ez is kivitelezhető 7 törpére hasonlító plüss figurával)! Csak fogjunk egy parókát, egy rubinvörös rúzst, egy kékszínű inget, egy sárga szoknyát és máris készen áll a házi készítésű Hófehérke-jelmezhez. A mesterművünk tökéletesítéséhez mielőtt elindulunk a farsangi buliba, ragadjunk magunkhoz egy friss, piros almát, hogy igazán belebújjunk a karakterbe!

  

  1. Emoji

Az idei farsangon viseljünk magunkon minden olyan emojit, ami jellemző ránk. Fogjunk egy hajpántot és nyomtassuk ki az ezen a linken található mintát. Az emojikat persze mi is megrajzolhatjuk a sablon alapján, attól függően, hogy milyen „hangulatot” szeretnénk megörökíteni. A kinyomtatott emojikat ragasszuk a fejpántra. Nincs más hátra, mint sárga ruhákba bújni és további nyomtatott emojikat ragasztani öltözetünkre.

  

  1. Error 404 hibakód
Otthon elkészíthető farsangi jelmez Ez a jelmez olyan egyszerű, mint, amilyen ötletes, és biztos sikerünk lesz. Szó szerint egy perccel azelőtt elkészíthető, hogy kilépnénk az ajtón. Nincs másra szükség, mint egy fehér pólóra, egy jó minőségű fekete textilfilcre és egy kis kézügyességre, hogy a szöveg szépen felkerüljön az anyagra. De ha nem bízunk írásunk „szépségében” egyszerűen megoldható a feliratozás öntapadós fekete betűkkel is. A jelmez másik nagyszerűsége az unisex mivoltában rejlik: fiúk-lányok egyaránt viselhetik.

  

  1. Men in black

Ez a jelmez is a legegyszerűbben kivitelezhetők közé tartozik, ugyanakkor egyértelműen felismerhető karaktereket formázhatunk meg. Ideális párok és legjobb barátok/barátnők részére, akik együtt szeretnék magukra ölteni az ikonikus filmes megjelenést.  Szerezzünk be hozzá egy fekete öltönyt, egy fekete nyakkendőt, fekete napszemüveget. Nagy valószínűséggel találunk minden hozzávalót a szekrényünkben, de ha nem, ismerősünknek, szomszédunknak bizonyára lóg egy a ruhatárában. Sőt egy fekete nadrág-blézer/zakó kombó is teljesen megfelelő. Ha ügyesek vagyunk még egy mopszot is kölcsön tudunk kérni valakitől.

 

  1. A szürke 50 árnyalata
Otthon elkészíthetp farsangi jelmez Bár „A szürke ötven árnyalata” című film már jó pár évvel ezelőtt ment a mozikban, a könyv, a történet és maga a cím mégis időtálló, és mindenki számára jól ismert. A 12 éven aluliaknak is megengedett változathoz ragasszunk egy egyszerű sötét pólóra néhány szürke festék színskála-lapot, mondjuk 50 árnyalatban. A színes lapok beszerezhetőek bármelyik helyi barkácsboltban.

  

  1. Idős házaspár

Egy kényelmes, „otthonos” jelmez pároknak. Van valami szórakoztató abban, amikor fiatalon negyven (vagy több) évvel idősebb énünk bőrébe próbálunk belebújni. Hozzávalók: köntös, kócos haj és hajcsavarók, szemüveg, kockás pizsama/hálóing, zokni, bolyhos papucs és egy bögre a kezünkben. További előnye még a jelmeznek, hogy hazaérve a farsangi buliból, nem kell átöltözni, egyenesen lehet menni aludni.

 

 

Fotó: Goodhousekeeping, wayhomestudio