Blog

Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 1. rész

Siklós Barbara
2022.02.03 14:32
Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 1. rész

A farsang vízkereszttől (január 6.) kezdődik és a nagyböjt kezdetéig tart. A farsangi időszak első napja állandó, utolsó dátuma pedig változó, de hamvazószerdára esik, ami idén 2021. február 17-én lesz. Az évnek ez az az időszaka, amelyet mindig nagyon várnak azok, akik szeretnek jelmezbe bújni. Míg a beöltözős farsang szerelmesei már jó előre megtervezik a ruhájukat, mások az utolsó pillanatra hagyják az ötletgyűjtést és kivitelezést.

Íme néhány kreatív ötlet az utolsó pillanatban „barkácsolt” farsangi jelmezekhez.

  

  1. Csontváz farsangi jelmez

Ki mondta, hogy a farsang nem telhet a Halloween szellemében? Szerezzünk be fekete-fehér arcfestéket, hogy csontvázas külsőt varázsoljunk magunknak. Arcfestés ötletekért keresgéljünk képeket, videókat az interneten. De kérhetjük egy profi sminkes segítségét is.

Ami magát a ruhát illeti, vegyünk fel egy fehér pólót majd húzzunk rá egy másik fekete színűt. Vágjunk ki borda formájú csíkokat a felső fekete pólóból, hogy megteremtsük a bordakosár illúzióját. Utolsó simításként az alsó fehér póló bal oldalára akár egy fényes papírszívet is ragaszthatunk. 

 

  1. Minyonok farsangi jelmez
Farsangi jelmez Sárga póló, nadrágtartó és egy banán, arra az esetre, ha megéheznénk. És kész is van a jelmez! Fessük fel Gru logóját textil filccel egy sárga pólóra, és rögzítsünk fekete nadrágtartót vagy pántot egy farmerhez vagy húzzunk a sárga póló fölé egy farmer kertésznadrágot. A Minyon-szemüveg megalkotásához ragasszunk fehér kör alakú kartonpapírt egy fekete fejpántra, és egy karika formájú fekete szintén kartonpapírral formázzuk meg a szemüveg peremét. De a szemüveg kiváltható egyszerűen egy élénksárga sapkával.

 

Ez egy aranyos jelmez, amely könnyen felismerhető és kicsiknek és nagyoknak egyaránt kivitelezhető!

 

  1. Egyiptomi múmia farsangi jelmez

Ez talán az egyik legegyszerűbb, - de persze nem feltétlenül a legkényelmesebb – farsangi jelmez. Kétféleképpen is kivitelezhető. Szerelkezzünk fel egy jó adag vécépapírral, majd kérjünk meg valakit, hogy tetőtől talpig bebugyoláljon. Győződjünk meg arról azonban, hogy elég kényelmesen tudunk benne mozogni és el tudunk jutni a farsangi ünnepségre. A másik módszerhez nagy mennyiségű fáslira lesz szükségünk (ez strapabíróbb anyag a vécépapírnál) és azzal tekertetjük körbe magunkat. Ezek után bízzunk benne, hogy a Fáraó bosszúja elől nem kell majd futva menekülnünk!

 

 

  1. Agymanók farsangi jelmez (csoportos)
Farsangi jelmez

Ha csoportos formációt szeretnénk bemutatni farsangon, legalább 5 fővel, akkor jelenítsük meg az 5 különböző érzelmet a Disney/Pixar Agymanók című filmjéből!

Vegyünk fel az adott érzelemhez társított színes ruhákat, parókákat és kiegészítőket, és fessük be a bőrünket, a ruhával azonos színűre.  Biztosak lehetünk benne, hogy jelmezünk egyedi lesz a farsangon!

  

  1. Léghajó utas

Ki ne emlékezne a Disney „Fel” című animációs filmjének öregbácsijára, aki léggömbre rögzítette házát és úgy indult neki a nagyvilágnak. Biztos mi is szívesen kipróbáltuk volna.

Éljük meg ezt az álmunkat ezzel az egyszerű, de kreatív jelmezzel! Egyszerűen vágjuk ki egy fonott szennyeskosár alját, és rögzítsünk rá rengeteg, héliummal feltöltött különböző színű kisebb lufit (bármelyik party-boltban beszerezhető)

Az animációs filmhez való teljes hűséghez, ragaszthatunk egy ház homlokzatát ábrázoló kartonpapírt is a kosár elejére. És kész is a „híres lebegő ház a „Fel” című rajzfilmből!

 

 

Fotó: Yellow, wayhomestudio