Blog

Kiegészítők síeléshez

Siklós Barbara
2022.01.10 10:33
Kiegészítők síeléshez

A síszezon minden évben decemberben kezdődik, de január-február hónapokban csúcsosodik ki. A megfelelő kiegészítők beszerzése nem csak a síelők számára alapvető fontosságú, hanem a sí- és snowboard-üzletágak számára is ez az egyik legjobb módja a márka kommunikációjának. De akár más szektorok márkáinak is remek lehetőség ez, hogy a munkatársakat saját logós sí kiegészítőkkel felszereljék.

Összegyűjtöttünk egy listát, hogy milyen síelési kiegészítőkben érdemes gondolkodni.

 

 

  1. Sapka és sál síeléshez

Míg a 80-as, 90-es években nem volt jellemző a bukósisak síeléshez, addig manapság nem nagyon látunk síelőket sí-bukósisak nélkül, hiszen a viselése felnőtteknél 35%, a gyermekeknél pedig majd 60 %-kal csökkentheti a fejsérülések keletkezését. Bukósisak alatt viszont nem igazán praktikus és kényelmes sapkát hordani. Kiváló alternatív megoldás erre a nyakmelegítő. Lesiklás közben védi nyakunkat és akár arcunkat is a hideg, fagyos menetszéltől. Majd sílécünket lecsatolva, bukósisakunkat levéve, könnyedén átcsúsztatható a fejünkre, így elkerülhetjük a megfázást.

 

  1. Mini hátizsák síeléshez
Kiegészítő síeléshez
Síkabátunk zsebei, mint minden kabátzseb pár apró dolog elrejtésére lett kitalálva. De ha már nagyobb dolgokat szeretnénk magunkkal vinni, mint pl. termosz, szendvics stb., szükségünk lesz egy pici, áramvonalas hátizsákra. Erre a célra (is) lett kitalálva az Explorer ribstop kis méretű túrahátizsák. 7L-es és PVC-mentes.

  

  1. Ajakápoló

Nincs is annál rosszabb érzés, mint amikor ajkaink kiszáradnak, kicserepesednek a nagy hidegben. Ha síelés előtt zsebünkbe csúsztatunk egy Fledar ajakbalzsamot, bármikor, ha úgy érezzük, hidratálhatjuk ajkainkat és szabadon élvezhetjük a síelés örömeit. Ráadásul SPF15 védelemmel van ellátva és csomagolása környezetbarát bambusz műanyagból készült.

  

  1. Termosz

Síelés közben nem mindig van a közelünkben egy Hütte, ahol meg tudnánk állni. Ugyanakkor az intenzív mozgás közben gyakran megszomjazhatunk. Legyen mindig hátizsákunkban egy Kungel Rézszigetelésű termosz. Rézszigetelésnek köszönhetően akár 12 órán keresztül is melegen tartja az italokat.

 

  1. Polár takaró 

Síeléseink alkalmával nem mindig szállodában töltjük az éjszakát, előfordulhat, hogy kisebb panziókban, apartmanokban találunk helyet, ahol a fűtés nem biztos, hogy a mi hőháztartásunknak megfelelő. Minden téli utazásra legyen hát nálunk egy polár takaró, mely könnyen, gyorsan szárad, ugyanakkor nagyon jó meleget biztosít. Így nem kell attól félnünk, hogy álmunkat megzavarja a „fázás”. Ha bajban vagyunk, hogy milyen takarót válasszunk a Mire figyeljünk fleece takaró vásárlásakor?” című bejegyzésünkkel megpróbálunk segíteni.

  

  1. Mini bluetooth hangszóró

Száguldozni lefele a sípályán hatalmas élvezet. Süt a nap, siklik alattunk a léc, érezzük a szelet az arcunkon, szabadság érzés. Mi hiányozhat még? Egy feelinges „aláfestő” zene! Adjunk még nagyobb lendületet mozgásunknak kedvenc zenénkkel. Egy bluetooth hangszórónak köszönhetően ez is megvalósítható. A Baran Bluetooth hangszóró kis méretének köszönhetően akár zsebünkben is elfér, de hátizsákunkra, övünkre is felakasztható.

  

  1. Napszemüveg
Kiegészítő síeléshez Lesiklani a napsütésben páratlan adrenalin-emelő élmény…. ha látjuk a pályát magunk előtt, és nem vakít el a napfény. Sielés közben – leginkább márciusban – a nap is sűrűn előbukkanhat, így érdemes magunknál tartani egy napszemüveget, hogy a napsütés ne élményromboló legyen. Webshopunkon kapható napszemüvegek nagy százaléka UV 400 fényvédelemmel is el van látva. Persze a legjobb megoldás síeléshez a síszemüveg, de ha éppen nem szeretjük vagy nincs kéznél egy jó napszemüveg is helyettesíteni tudja.

 

 

Fotó: Mike Kilcoyne, Visit Almaty, Zach Lucero