Blog

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

Siklós Barbara
2021.12.20 17:13
Karácsonyi ajándék saját kezűleg

A legnagyobb örömet okozó karácsonyi ajándék sokszor az, amelyiket saját két kezünkkel készítünk. És ha még ez az ajándék hasznos és találó is, az öröm szinte garantált. Az ajándékozott biztos lehet benne, hogy ameddig készítettük az ajándékot, addig is ő, ott volt a szívünkben.

Az egyik legnagyobb akadálya az ilyen típusú ajándékok megvalósításának az szokott lenni, hogy nincs ötletünk, mit készítsünk és hogyan kivitelezzük. Ebben próbálunk most segíteni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet.

 

 

Gyertya

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

Gyertyát legtöbbször karácsonykor szoktunk ajándékozni. Készítésekor eldönthetjük, hogy általános, bármikor felhasználható gyertyák gyártunk vagy kifejezetten karácsonyi motívummal ellátott mécsest. Az eredmény mindenképpen egyedi lesz, ráadásul kedves hétvégi program is lehet gyerekekkel, a gyertya elkészítése.

Gyertyatartónak pedig választhatunk pl. egy stílusos csészét, karácsonyi vagy egyéb kedves díszítéssel, és ebbe önthetjük ki a viaszt.

Magának a gyertyának az elkészítéséhez pedig egy másik blogunkban készítettünk útmutatót, innen lehet ellesni a gyertyakészítés fortélyát.

 

Bor kötött csomagolásban

Karácsonyi ajándék saját kezűleg  Egy finom, minőségi vörösbor szinte minden férfinak örömteli ajándék. De vajon mibe és hogyan csomagoljuk be? Csomagolópapírba nehéz szépen elrejteni, ugyanakkor a szokványos boros ajándékzacskók elcsépeltnek tűnhetnek. Erre is van ötletünk! Ebben az ötletben nem maga a termék, hanem annak „felöltöztetése” a házi készítésű.  Bizonyára mindenkinek van otthon egy régi pulóvere. Vágjuk le az ujját, majd szabjuk méretre a borosüveg magasságának megfelelően. Ha rendelkezünk egy kis varró-vénával, szintén a pulóver anyagából vágjunk ki a boros palack átmérője + 1 cm méretű kört, melyet kifordítva varrjunk össze a pulóver ujjának levágott végével. Ha megvagyunk a művelettel, fordítsuk ki és helyezzük bele a bort. Ha nem szeretnénk varrni egyszerűen húzzuk a levágott pulóver ujját a palackra. Végezetül díszítsük egy szép karácsonyi szalaggal.

 

 

Te filter karácsonyfa

 

Karácsonyi ajándék saját kezűleg

 A szeretteid kedvenc teáiból készült teafilterekből készíts csinos, mini karácsonyfát. Ez lényegében egy iható dekoráció lesz. Válasszunk zöld, fekete vagy gyümölcs teát, a lényeg, hogy a filtercsomagolása egységes legyen.

A kivitelezéshez első lépésként készítsünk kartonból egy kúpot. Ha megszáradt a ragasztása, húzzuk a kúpot egy nagyobb átmérőjű Folpack gurigára (a lényeg, hogy stabilan megálljon az asztalon. Akár rögzíthetjük is ragasztópisztollyal egy vastagabb, négyzet alakú kartonlaphoz). Ez utóbbit vágjuk méretre. Majd alulról felfelé haladva ragasszuk körbe a teafiltereket, oly módon, hogy legyen átfedés közöttük. A teafilter karácsonyfa tetejére csúcsdíszként pedig készíthetünk egy mini csillagot.

 

 

Hógömb befőttes üvegből

Karácsomyi ajándék saját kezűleg Nem számít, melyik földrészen, milyen éghajlaton él szeretted, barátod, egy házi készítésű hógömbbel mindig teremthetünk nekik téli csodavilágot. A hógömböknek mindig van egy ünnepi varázsa, mindenki ámulva csodálja hosszú percekig, legyen szó gyerekről vagy felnőttről. Ragyogó hógömböket lehet vásárolni, de olyan hógömbje úgysem lesz senkinek, mint, amit mi hozunk létre saját kezűleg. Készítsünk egyszerű saját gyártású hógömböt befőttes üvegből, csillámporból, ragasztóból és vízből 10 perc alatt! Néhány dologra van csak szükség: befőttes üveg, desztillált víz, dekorációs mini fenyőfa, csillámpor, erős vízálló ragasztó, glicerin (opcionális). Ezen az oldalon található egy pontos leírás az elkészítés menetéről.

 

 

 

A karácsonyi ünnepek gyorsan közelednek. Ha esetleg úgy érezzük kicsúsztunk az időből, nem kell aggódni, a fentebb összegyűjtött ajándékötletek szinte az utolsó perceben is könnyen, rövid idő alatt kivitelezhetőek.

 

 

 

Forrás: housebeautiful.com