Blog

Bambusz az otthonunkban

Siklós Barbara
2022.04.06 16:32
Bambusz az otthonunkban

A fenntarthatóság az élet szinte minden területére beszivárgott már. Nem kivétel ez alól a belsőépítészet sem. Egyre nagyobb a kereslet a fenntartható lakberendezési megoldások iránt. Ha szeretnénk tehát egyszerre csökkenteni a környezeti lábnyomukat, és egy stílusos, trendi otthont kialakítani, a bambusz jó választás. Ez a fűfajta a fenntartható belsőépítészet egyik népszerű anyaga: tartós, gyorsan nő, nem befolyásolja a változó időjárás, termesztése segíthet az erdőirtás csökkentésében is, ugyanakkor, és nem utolsó sorban, esztétikailag szép, semleges színű dekorációs elem. Adunk néhány bambusz dekorációs ötletet.

 

 

Bambusz termékek a belső térben

A bambuszból készült bútorok és termékek egyaránt alkalmasak otthonunkon belüli és kerti használatra is. Lakásunknak meglévő elrendezését felfrissíthetjük bambusztermékekkel, hogy otthonunkba új színt vigyünk és akár még az aktuális lakberendezési trendeknek is megfeleljünk.

  1. Bambusz padlóburkolat

A bambuszpadló kitűnik a többi burkolat közül, és tartósságot is biztosít otthonunkban. A piacon található különböző típusú bambusz padlóburkolatok hasonlítanak ugyan a hagyományos fapadlókhoz, de mégis változatos megjelenést kölcsönöznek a lakásnak.  

A bambuszpadlót nem nehéz lerakni, akár mi is elvégezhetjük saját kezűleg, így szó szerint mi magunk is hozzájárulunk a fenntarthatósághoz.

 

  1. Egy csipetnyi bambusz életérzés

Ha szeretjük is a bambusz termékek, ne essünk túlzásba, ne telítsük túl otthonunkat ezzel az anyaggal. Válasszunk inkább néhány stílusos darabot, mely ugyanakkor organikus megjelenést varázsol bármelyik szobába. Mivel a bambusz semleges színű, jól illeszkedik a különböző stílusokhoz. Ha szeretnénk pl. egy kis trópusi érzést adni otthonunk megjelenéséhez, a bambusz jó választás.

 

  1. Bambusz képkeretek

A bambusz képkeretek egyedi módon ölelik körbe családi fényképeinket. Egy apró, mégis csodálatos részlet, amely egy kis egzotikus hangulatot visz otthonunkba.

 

  1. Bambusz étkezőbútor
Bambusz  Dobjuk fel étkezőnket vagy konyhánkat egy bambusz étkezőbútor szettel. Egy bambusz étkezőszék és egy bambusz étkezőasztal tökéletes kombináció egy trópusi stílusban berendezett étkező vagy konyha számára. De nagyon jó kiegészítője a letisztult, minimalista, IKEA stílusú otthonnak is.

 

  1. Bambusz világítótestek

Frissítsük fel otthonunk világítási rendszerét bambuszból készült lámpákkal. A bambusz lámpatestek, semleges színükből adódóan remekül illeszkednek szinte bármilyen modern lakótérbe. Természetes anyaguk otthonunk szemet gyönyörködtető darabja lesz.

 

  1. Bambusz rudak vázában
Bambusz Rendkívül egyszerű, mégis mutatós és trendi dekoráció otthonunkba egy nagy vázába elhelyezett néhány hosszú bambuszrúd. Zsenialitása minimalista mivoltában és abban rejlik, hogy bárki könnyen megalkothatja saját maga is. Nincs szükség plusz zöld növényekre vagy virágokra - a bambuszrudak letisztult, karcsú vonalai elegendőek a díszítéshez.

 

  1. Bambusz falvédő

Bár a lambériák ideje már leáldozott, egy ideje inkább a ciki, mint a trendi kategóriába tartozik, a bambuszból készült falvédő egy külön kategória. A falakat egyszerűen beboríthatjuk kész bambuszkerítéssel. Az eredmény trópusi, légies hangulat. Ezt a hangulatot megteremthetjük bármelyik helyiségben akár a bambusz szobai elválasztóként történő használatával.

 

Az otthon belső terének kialakítása izgalmas és kreatív folyamat. Teljes mértékben mi dönthetjük el, hogy milyen stílust alakítunk ki és milyen termékekkel dolgozunk ötletünk megvalósítása érdekében. Tervezésnél az elsődleges szempont, hogy végig gondoljuk, a tervezés mely szempontjai a legfontosabbak a számunkra. Ha a cél között szerepel akár egy kicsit is a fenntarthatóság, akkor a bambusz jó választás lesz.

 

Fotó: mrsiraphol, jannoon028