Blog

Okosóra vásárlási útmutató - 1. rész

Siklós Barbara
2022.03.28 11:39
Okosóra vásárlási útmutató - 1. rész

Mielőtt vásárlásba kezdenénk, jó tisztában lennünk azzal, hogy MI számít okosórának? Az okosóra olyan intelligens funkciókkal rendelkező óra, amely az okostelefonon vagy laptopon általában használt funkciókat nyújtja óra formájában. Az okosóra jóval több, mint egy óra. Ez egy csuklón viselt miniszámítógép, amely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül jelzi a bejövő hívásokat, üzenetek stb. A legtöbb okosóra digitális képernyővel rendelkezik, de akad néhány „hibrid” verzió hagyományos analóg megjelenéssel és rejtett intelligens funkciókkal. Az okosóra használatának előfeltétele, hogy legyen egy okostelefonunk, amire telepíteni lehet az óra appját.  

 

 

És végül, mielőtt belevágnál az okosóra vásárlásba, legyen szó női okosóráról vagy férfi okosóráról, érdemes végig gondolni néhány szempontot.

Milyen legyen az okosóra design-ja?

Okosóra A legelső, amit egy okosóra kiválasztásánál nézni fogunk (a funkcióit még nem számba véve) az az óra dizájnja. Ezt a gyártók is megszimatolták, így ma már rengeteg forma, színvilág és méret közül válogathatunk: vannak kerek, szögletes, kis finom vékony vagy bumszli, sportos változatok is, mindez a szivárvány összes színében. És ha ez még nem lenne elég ki tudjuk választani a szíj színét, anyagát, a foglalat színét is. Sőt, továbbmegyünk! Az eredetileg kiválasztott pánt jobb okosórákon kedvünkre cserélhető más anyagú és színű órapántra is, illetve az óra digitális lapja, telefonról irányítva, váltogatható. (lásd Apple Watch)

Az okosóra kompatibilis-e a telefonommal?

Okosóra Az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni okosóra vásárlásakor az az, hogy kompatibilis -e az okostelefonunkkal, mivel párosítani kell őket. Szerencsére az óra-telefon kompatibilitás aránya sokkal jobb, mint korábban, de néhány dolgot még szem előtt kell tartani. Ha iPhone felhasználó vagy, számodra az Apple Watch lesz a legjobb megoldás. Az Apple órák nem működnek jól Android telefonokkal, bár bizonyos funkciókat korlátozott módban elérhetnek. Ahogyan az Apple órák a legjobban iPhone-nal működnek, úgy a Samsung okosórák számára a Samsung márkájú telefon a legjobb, de jól kompatibilis más Android márkákkal. A Wear OS a Google okosóra operációs rendszere a legsokoldalúbb, meglehetősen zökkenőmentesen működik az összes Android márkán és az iPhone -on is (néhány funkció kimaradt ugyan, ezért érdemes elolvasni a véleményeket vásárlás előtt.) A Google segítségével egyszerűen leellenőrizhető, hogy okostelefonunk kompatibilis -e leendő okosóránkkal a g.co/WearCheck webhelyen.

 

Néhány gyors okosóra vásárlási tanács az első rész végére:

A legelső kérdés, amit tegyél fel magadnak: mire fogod használni az okosórát?

Ha sportolsz, válassz pulzusmérővel és GPS -el ellátott órát, a futások, edzések nyomon követésére.

Mindig ellenőrízd le, hogy a kiválasztott okosóra működik e a telefonddal. Ez az alap kiindulási szempont.

Ellenőrizd, hogy az óraszíj könnyen használható és könnyen cserélhető és ha cserélhető, könnyen lehet e hozzá másik óraszíjat beszerezni.

Vásárláskor nézz utána, hogy milyen gyakran kell az okosórát tölteni. Az analóg órákra hasonlító hibrid okosórák általában hosszabb ideig bírják, de nem rendelkeznek érintőképernyővel.

Olvass utána alaposan, hogy mit tud az okosóra és mindezt mennyiért. Elképzelhető, hogy nincs is szükséged annyi funkcióra, mint, amennyit a kiválasztott óra tud.

 

Fotó: Andrew McElroy, Andrew McElroy, on social or copy the text below to attribute.