Blog

Xindao - Parafa

Siklós Barbara
2022.03.21 15:19
Xindao - Parafa

A Xindao, holland cég, 1986 óta létezik a promóciós termékek és ajándékok piacán. Irodáik vannak Hollandiában, Skandináviában, Angliában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Hongkongban és Sanghajban is. Erős jelenléte Kínában és saját tervezőstúdiója lehetővé teszi, hogy az iparág élvonalában mozogjon.

 

 

A Xindao név jelentése kínaiul "új irány", mely jól illik küldetésükhöz: olyan funkcionális termékeket terveznek, amelyek értéket jelentenek az ajándékozónak és kivívják az ajándékozott elismerését.

 

 

Parafa – az anyag

Sokan esetleg nem tudják, hogy a parafa a parafatölgy kérge. Ez egy teljesen természetes alapanyag, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak, hogy rendkívül könnyű, de rugalmas és összenyomható is. Nem engedi át a folyadékot és a gáznemű anyagokat, tűzálló és kopásálló. Jó hő- és hangszigetelő. Ráadásul biológiailag teljesen lebomló és újrahasznosítható.

Nem csoda hát, hogy a parafa alapú termékek iránti érdeklődés egyre nagyobb, hiszen a fenntartható anyagok tudatos használata, a fenntarthatóság, mint márka attribútum egyre erősödik.

Tehát, amikor meghalljuk a "parafa" szót, valószínűleg rögtön a borra gondolunk. Nem csoda, hiszen a parafa különösen alkalmas dugónak, mivel rugalmas anyag és a nedvességet sem engedi át. Ebből adódóan a világszinten termelt parafa mintegy 60%-ából dugókat készítenek.

Ugyanakkor nem feltétlenül kell csak a szőlőnedűre gondolnunk, hiszen számos felhasználási területe van ennek az anyagnak.

A Xindao cég is meglovagolta a parafa nyújtotta lehetőségeket, előnyöket. El sem hinnénk mennyi stílusos promóciós ajándékot terveztek ebből a verzatilis anyagból.

Összegyűjtöttünk néhány példát parafa promóciós ajándéktárgyra.

 

Parafa jegyzetfüzet

Parafa füzet A XXI. században divatos és trendi, minden, ami „természetes hatású”. Nincs ez máshogyan a füzetek „piacán” sem. Jóleső érzés természetes, olyan parafa füzetbe írni gondolatainkat, melynek borítója parafa és kraft, oldalai pedig újrahasznosított kézműves papírból készültek.

 

Parafa toll

Parafa toll

A parafa az egyik legkörnyezetbarátabb erőforrás a bolygón!

Amikor a parafát parafatölgyről lehántják, maga a fa sértetlen marad, tovább tud növekedni. Eggyel több ok, hogy szeressük ezt az újrahasznosított parafa tollat, ami búzaszárból készült parafával.

 

Parafa bögre

Ez a vákuumszigetelt egyedi parafa kávésbögre rozsdamentes acélból és egyedi parafa talppal készült. Akár 5 órán keresztül is melegen, 15 órán keresztül pedig hidegen tartja az italunkat.

A bögre parafa alsó része segít megvédeni a kezeket és a felületeket a hőtől.

A rozsdamentes acél és a parafa szemet gyönyörködtető kontrasztja egyedi, stílusos megjelenést biztosít.

 

Parafa visszahúzható kábel

A modern technológia találkozik a környezettudatossággal.

Ez az egyedi kialakítású visszahúzható kábel alkalmas minden készülék feltöltéséhez, és minden USB forráshoz történő csatlakozáshoz is. Egyszerre több különböző készüléket is tölteni tudunk. Ráadásul, ha ezt a terméket választjuk, környezetbarát termék birtokába jutunk, ugyanis parafából és búzaszárból (35%) valamint PVC-mentes TPE kábellel készült.

 

Parafa vezeték nélküli hangszóró

Az IKEA stílusban berendezett lakás elengedhetetlen dekorációs eleme ez a parafa bevonatú vezeték nélküli hangszóró. Ezzel a minimalista dizájn ihlette technikai eszközzel, akár 4 órán keresztül is hallgathatjuk kedvenc zenéinket, egyetlen feltöltéssel. Feltöltése pedig mindössze 2 órát vesz igénybe. A környezettudatosság jegyében pedig nemcsak maga a termék, de kiegészítői is 100%-ig PVC-mentesek.

 

Ez egy kis ízelítő volt a parafából készült ajándéktárgyakból, hiszen mindez csak töredéke a reklámajándék piacon fellelhető termékekből. Ajánljuk webshopunk parafa kínálatát is, ahol számos igényes és egyben környezetbarát parafa tárgy fellelhető.

Fotó: Xindao, AbsolutVision