Blog

Hogyan díszítsük fel a lakást farsangra?

Siklós Barbara
2022.02.15 09:53
Hogyan díszítsük fel a lakást farsangra?

A farsangi időszak már javában itt van, de ha még nem tartottunk farsangi partit, március elejéig megtehetjük. És nincsen farsangi buli díszítés nélkül, így megosztunk néhány ötletet, hogyan érdemes a lakásunkat kidíszíteni az ünnepre!

A farsangi díszeket bármilyen kis költségvetésből is kihozhatjuk, mivel az olcsó, eldobható és házi készítésű elemek jól illeszkednek a farsanghoz. Külön tematika szerint sem kell díszítenünk, minél eklektikusabb, annál vidámabb az ünnep.

 

A farsangi buli megtervezésekor a következő elemekre összpontosítsunk: 

  • Élénk színek
  • Labdák és lufik
  • Maszkok
  • Fények

A karneváli partidekorációknak merésznek, élénk színűnek és izgalmasnak kell lenniük.

  

  1. Farsangi parti díszek

A farsangi díszek elkészítésének fő alapanyaga a színes papír és a színes krepp papír, minden mennyiségben.

Az egyik legegyszerűbb és legsokoldalúbb dísz pedig a szerpentin, melyet általában szilveszterkor szoktunk bevetni, de lehet az egyik fő díszítőeleme a farsangnak is. Nem kell elkészíteni, készen kapható, csak lógassunk fel néhány szerpentint képkeretekre, lámpabúrára, tükörre, a szekrényre, és máris kész a farsangi hangulat. A szerpentin mellé készíthetünk krepp papírból színes pomponokat (ezen a linken megtalálható az elkészítési módja) melyeket fellógathatunk, feltűzhetünk bárhová. De virágcsokrokat is készíthetünk belőle, nagy vázába beleállítva. Így még színesebb, ünnepibb lesz az összhatás.

És nincsen farsang lufi nélkül, minél több, annál jobb! Próbáljunk minél több lufit felfújni és akár csokrokba kötni őket vagy fejjel lefelé lelógatni a plafonról és a lámpabúráról. Ha nem bírjuk tüdővel, vásároljunk készen héliumos lufikat, melyeket akár csak egyszerűen el is engedhetünk a szobában egy színes szalaggal megkötve, így szó szerint mennyezet díszünk lesz.

 

  1. Farsangi parti asztal
Farsangi lakásdekoráció

Farsangra, de akár minden sok-vendéges ünnepségre legjobb barátunk az eldobható papírtányér, papírpohár, evőeszköz, természetesen újrahasznosítható, környezetbarát változatban. A partiboltokban, a papír-írószer boltokban szinte minden témában találhatunk megfelelőt, de akár választhatunk sima, egyszerű, natúr vagy fehér változatot is, ami minden környezetben jól mutat.

Az asztal vidám, ugyanakkor filléres dísze tud lenni egy adag színes konfetti, egy fehér asztalterítőn, amit szintén akár otthon is elő tudunk állítani. Nincs másra szükség, mint egy adag vastagabb színes papírra, melyből előállítjuk a kis színes konfettiket, egy irodai lyukasztó segítségével.

Különleges és igazi vendégváró dekoráció tud még lenni a party-asztalra kihelyezett papírmaszkok sora, amiket bárki „felvehet”, aki nem bújt jelmezbe. Pl., aki nem szeret beöltözni, annak áthidaló megoldás lehet egy ilyen egyszerű álarc. Innen tudunk ötletet meríteni.

  

  1. Farsangi parti világítás
Farsangi lakásdekoráció

A farsangi parti dekorációjának része a varázslatos világítás. Erre a célra elővehetjük pl. a karácsonyi izzókat, melyek ünnepi fénybe burkolják a szobát. Függesszük őket pl. az ablakkeretekre rögzítve vagy egy nagy átlátszó gömb-vázába téve.

De készíthetünk saját kezűleg lampionokat is, melyekhez ismételten nem kell más, mint színes karton, olló, cellux vagy tűzőgép és egy-egy elemmel működő mécses. (Itt található az elkészítési módja) Ezeket a lámpásokat, nyáron, egy kerti parti alkalmával újra elő is vehetjük.

 

…És még sorolhatnánk az ötleteket, de a lényeg, hogy nagyon sok minden otthon, kis költségvetésből elkészíthető és sokszor az eredmény eredetibb, színesebb és kreatívabb, mintha a boltban vásároltuk volna meg.