Blog

Wellness otthon

Siklós Barbara
2022.01.27 18:20
Wellness otthon

Munka, gyerekek, bevásárlás, házimunka és egyéb kötelességek – egész évben rohanunk valahova. Szánjunk időt a pihenésre és elcsendesedésre is, teremtsünk magunknak teret a testi-lelki feltöltődésre, szabaduljunk meg a stressztől. Ha szeretnénk agyunkat kikapcsolni, vagy egyszerűen csak kényeztetni a testünket, van egy tökéletes relaxáló program ötletünk: tartsunk otthon egy wellness-napot!

Nem kell kimozdulni a lakásból, órákat vezetni és parkolóhelyet keresni. Ráadásul az otthoni szépségápolási receptek sokkal olcsóbbak, mint a drága kezelések egy wellness központban. Lássuk, hogyan is valósítsuk meg!

  

Készüljünk rá az otthoni wellness napra!

Tervezzük meg előre és találjunk időt az én-időre, a teljes kikapcsolódáshoz. Ez lehet egy egész nap, de lehet akár csak egy óra is, már egy mini kényeztető kezelés is segíthet abban, hogy testünk és lelkünk ellazuljon és felfrissüljön. Készítsünk egy listát arról, amire szükségünk van, és vásároljuk meg előre a szükséges kellékeket.

 

Teremtsünk spa hangulatot!

Ahhoz, hogy az otthoni spa program valóban pihentető legyen, kapcsoljunk ki minden technikai kütyüt, számítógépet, telefont, mindent, ami a dolgos hétköznapokra hívja fel a figyelmet. Húzzuk be a függönyöket, teremtsünk félhomályt, és gyújtsunk illatos gyertyákat.

Tegyünk be relaxáló, kellemes zenét, és kényeztessük magunkat egy friss gyümölcslével vagy egy finom zöld teával. A kis programunk közben folyamatosan igyunk sok vizet, hogy hidratáljuk szervezetünket. Gondoskodjunk arról, hogy a szoba meghitt hőmérsékletű, meleg legyen!

 

Arckezelések

Ha minden készen áll a kényeztető naphoz, merüljünk el a pihenésbe és kezdjük arcunk ápolásával.

Wellness otthon A stressz, a szmogos levegő, a fűtés mind megviseli az arcbőrt, így az eredmény fénytelen és száraz bőr lehet. Kezdjük az otthoni arckezelést a tisztítással és a szennyeződések eltávolításával. Mossuk meg arcunkat gyengéd arctisztító zselével, majd folytassuk a rituálét micellás vízzel átitatott vattakorong áttörléssel. Ha már teljesen tiszta a bőrünk, vigyük fel kedvenc arcradírunkat, finoman, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe, majd öblítsük le. Ezután helyezzünk fel egy tápláló arcmaszkot és hagyjuk hatni (az arcmaszkot akár házilag is el lehet készíteni) A hatóidő után alaposan mossuk le és végezetül hidratáljuk bőrünket nappali krémünkkel. Az eredmény: felszabadulnak a pórusok, felélénkül a vérkeringés és csökken a puffadtság.

 

 

Hajápolás

Ideje egy kis kényeztetést adni a hajnak és a fejbőrnek is. A házi hajpakolások tökéletesen tisztítják a fejbőrt, hidratálják a hajat, és elősegítik a természetes volumen és fény visszaállítását. Első lépésként mindig öblítsük le hajunkat meleg, de ne forró vízzel. Kezdjük a haj-spat a sampon felvitelével, majd egy fejbőrmasszázzsal, amely hihetetlenül pihentető és serkenti a vérkeringést.  olytassuk egy természetes hajmaszkkal, melyet akár otthon is el tudunk készíteni. Végezetül vigyünk fel utóápoló termékeket, melyek segítenek a nedvességet és a táplálékot a hajba zárni.

 

Testápolás

Wellness otthon

A ragyogó bőr titka a hámlasztás. Kezdjük testünk ápolását testradírral, melyek hámlasztják a bőrt, eltávolítják az elhalt hámsejteket, így a bőr puha és sima lesz. A testradír javíthatja a vérkeringést, segíthet a narancsbőr elleni küzdelemben és javíthatja a bőr tónusát. Elkészítheted akár házilag is.

Ezután nincs is pihentetőbb egy meleg fürdőnél! Vessünk be illatos és pihentető fürdőtermékeket, amelyekkel még hatékonyabbá és kellemesebbé tehetjük az élményt. Rengeteg csodálatos házi készítésű recept közül válogathatunk.

Végezetül állítsuk vissza bőrünk ragyogását egy gazdag testvajjal vagy selymes testápolóval, amely feltölti és hidratálttá teszi bőrünket.

Ne feledkezzünk meg kezeinkről és lábainkról sem. Egy otthoni wellness-nap nem teljes kéz- és lábápolás nélkül!

 

 

Ha mindezzel megvagyunk burkolódzunk egy előmelegített, puha köntösbe, helyezzük magunkat kényelembe, lábainkat polcoljuk fel, gondolatban szkenneljük végig testünk minden egyes porcikáját, csukjuk be a szemünket, figyeljünk a légzésünkre és adjuk át magunkat a „dolce far niente” *-nek.

 

*édes semmittevés.

 

 

Fotó: Andrea Piacquadio, Pixabay