Blog

Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 2. rész

Siklós Barbara
2022.01.24 16:01
Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 2. rész

Ebben a bejegyzésben megosztjuk veletek a további 6 legkreatívabbnak talált promóciós ajándéktárgyak listáját.

 

 

 

 

 

 

  1. Grill illatú parfüm
Promóciós ajándék

A Burger King 1000 darabot adott ki Japánban a Grill illatú parfümökből. A csomagban a 40 dolláros parfüm mellé egy Whopper-t is adtak ajándékba.

Ki ne szeretne grillhús illatot érezni? Ez volt a Burger King elgondolása, amikor április 1-én, bolondok napján piacra dobta ezt a limitált kiadású parfümöt. Nem viccnek szánta, komoly marketingkampány volt. Egyébként nem a Burger King volt az egyetlen márka, aki próbálkozott egyedi marketinganyagokkal. A Cheetos, a Pizza Hut és a KFC is rendelkezik saját illatokkal.

  

  1. Hajlítható szívószál
Promóciós ajándék

Ez a hajlítható szívószál a Kína fővárosában található Y+ jóga studió marketingkampányához kapcsolódott. Ezeket a hajlékony, egyedi szívószálakat a helyi gyümölcslé-bárokban osztogatták a vásárlóknak.

A legjobb promóciós reklámajándékok kapcsolódnak a márka fő tevékenységéhez, ismertetőjeléhez. Ezek az extra hajlítható szívószálak a jógához szükséges rugalmasságot mutatják be.

 

  1. Mutatós gyűrű
Promóciós ajándék  A McDonald's ezt a 10 000 dolláros gyűrűt egy szerencsés rajongónak ajánlotta fel a közösségi médiában 2018-ban. A részvételhez a #BlingMacContest hashtaget kellett használniuk, és a McDonald's-t be kellett jelölniük. Az új Big Mac méretek - a Grand Big Mac, a Big Mac és a Mac Jr. - megünneplésére a McDonald's Illinois államban egyedi promóciós ajándéktárgyakat „villantott”, amelyeket "Bling Macs"-nek (azaz Fényűző, csillogó Macs-nek) nevezett el. „Vigyázz, mert a végén még megkérhetik a kezed ezzel az ékszerrel.” – szólt a felhívás. Azóta a Forbes szerint több pár házasodik a McDonald's-ban és más gyorséttermekben, mint valaha!

  

  1. Macska kollekció
Promóciós ajándék

A koreai Starbucks Valentin-napon adta ki ezt az egyedi macskás pohárkollekciót és cicás vízforralót.

A Starbucksnak világszerte 29 324 helyszínen vannak elkötelezett rajongói, ezért mindig olyan hasznos promóciós tárgyakkal rukkol elő, amelyekkel megnyerheti a közönséget. Ez késztette őket arra, hogy új megközelítést alkalmazzanak a macska-témájú italos edényekkel. Kitűzők, poharak és kulacsok is tartoztak ehhez az imádnivaló dizájnú kollekcióhoz.

 

  1. Katasztrófa szett
Promóciós ajándék

Az Allstate biztosítótársaság 2019-ben Oregonban 1000 logózott, takarókkal, arcmaszkokkal, nedves törlőkendőkkel és zseblámpákkal telepakolt zsinóros táskát osztogatott.

Az oregoni lakosoknak sűrűn kell mindenféle természeti katasztrófa, például földrengés, hurrikán miatt aggódniuk. Az Allstate gondoskodott arról, hogy el legyenek látva egyedi vészhelyzeti csomagokkal. A biztosítótársaság egyébként rengeteg időt szentel az Allstate Alapítványon keresztül végzett önkéntes munkára, csak 2018-ban 258 000 órát szolgáltak és 7,5 millió dollárt adományoztak. Ezek a zsinóros táskák csak egy újabb módja annak, hogy jót tegyenek a világért.

  

  1. Drón csomagok
Promóciós ajándék

Az IBM Developer, -  fejlesztők, informatikai szakemberek és diákok számára létrehozott "műhely" - több, mint 1500 szerencsés címzettnek küldött ki egyedi pólókkal, matricákkal és programozható DJI Tello drónokkal teli dobozokat!

Az IBM Developer 2018-ban ezzel a kreatív promócióval mutatta meg technológiai jártasságát. Azok, akik beneveztek, olyan menő promóciós tárgyat kaptak, mint egy telefonról irányítható drónt is.

 

A lista persze közel sem teljes, minden évben újabb és újabb kreatív ötletek születnek. Még az is lehet, hogy jövőre a Te céged neve is itt szerepel majd a listában!

 

 

Forrás: https://www.qualitylogoproducts.com/blog/13-most-creative-promotional-products/