Blog

Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 1. rész

Siklós Barbara
2022.01.19 08:32
Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 1. rész

Promóciós ajándéktárgyakból Dunát lehet rekeszteni. A promóciós ajándéktárgyas webáruházakat „lapozgatva” azonban szinte mindenhol ugyanazokat a termékeket találjuk, sok az unalmas, fantáziátlan cikk, kevés az igazán ötletes, emlékezetes darab. Így hát üdítő volt rálelni egy 13-as listára, mely minden idők legkreatívabb promóciós ajándéktárgyait gyűjtötte össze.

Ezt osztjuk most meg veletek, inspiráló célzattal, ugyanis mindenki szereti a menő termékeket, és a végén mindig az egyedi promóciós termékek azok, amelyek igazán kitűnnek a sorból. Szeretnéd, ha az emberek felkapnák a fejüket a márkád láttán? Érdemes ötletet gyűjteni az alábbi kreatív és emlékezetes ajándéktárgyak listájából.

 

  1. Súlyzó formájú frizbi
Promóciós ajándék Az IAM kutyatáp márka súlyzó alakú korongjait ingyen osztogatták a kutyaparkokban Ausztráliában. A promóció lényege az volt, hogy megmutassák, kutyatápjuk mennyivel "erősebb", mint más márkáké. 

  

  1. Felfújható KFC-ezredes matrac
Promóciós ajándék

A KFC ezeket a formára gyártott matracokat az elkötelezett rajongóknak ajánlotta fel egy "Snapchat Memorial Day" ajándékosztás során

A KFC marketingje mindig egyedi promóciós tárgyakból áll. A mackók és ünnepi pulóverek mellett olyan Colonel Sanders úszógumikat is kiadtak, amelyekben beépített tartó található KFC csirke kosaraknak.

  

  1. Világító poharak
Promóciós ajándék  Az NHL ( National Hockey League, egy profi jégkorongliga, melyben 32 észak-amerikai csapat - huszonöt amerikai és hét kanadai – szerepel) ajánlotta fel ezeket a szuveníreket az első 10 000 szurkolónak, akik eljöttek a Washington Capitals - Toronto Maple Leafs meccs 2. mérkőzésére. A Budweiser egyedi poharai, - szinkronizálva a szurkolók telefonjával - villogtak minden alkalommal, amikor a csapatuk gólt szerzett.

  

  1. Képregények
Promóciós ajándék

 A General Electric az 1950-es években ugyanazokat a rajzművészeket bízta meg, akik a "Batman"-en dolgoztak, hogy exkluzív képregényeket tervezzenek a márkájuk számára.

Így a General Electric unalmas termékeihez - mint a repülőgépek, áramfejlesztők és olajipari berendezések – megtalálta a módját, hogy marketingjét izgalmassá tegye ezekkel a színes képregényekkel. A régimódi képregények ma már értékes gyűjtői tárgyak, de a rajongók nagy örömére,  a GE új sci-fi történeteket is kiadott a digitális alkalmazásukhoz.

  

  1. Neon zöld Xbox
Promóciós ajándék

A Mountain Dew ezeket a zöld gépeket ajánlotta fel azoknak, akik 550 " dew pontot" gyűjtöttek össze a Mountain Dew palackokból.

A Mountain Dew pozícionálása: a "játékosok hivatalos üdítője". 2004-ben limitált kiadású, a márkára jellemző neon zöld színű Xbox és Xbox Ones konzolokat adott ki.

  

  1. Felnőtt pizsama
Promócióa ajándék

A Domino's pizzéria, ezekből a szórakoztató promóciós termékekből befolyt összeget egy tinédzser rákosbetegek megsegítésére létrejött alapítványnak ajánlotta fel.

A promóció felhívása a következő volt: ha pizza-partit tervezel, csak akkor van értelme, ha előbb átöltözöl pizsamába. A Domino's is beszállt ebbe az akcióba "a világ első "letörölhető" pizsamájával": ezeket a pizsamákat úgy tervezték, hogy ha szósz is kerül a ruhára, az gond nélkül letörölhető.

 

  1. Bevásárlóérme kulcstartó

 

Promóciós ajándék Az ALDI, amely arról ismert, hogy "bérleti díjat" kér a bevásárlókocsikért, megkönnyítette a vásárlók dolgát a bevásárlóérmés kulcstartókkal, amelyeket mindössze 99 centért árultak az üzleteikben. Promóciós cél: minden alkalommal, amikor a közértbe megyünk, elővesszük a kocsikulcsunkat, az ALDI-ra gondolunk, és még a bevásárlóérménk is kéznél van! Ezek a kulcstartók a valaha készült leghatékonyabb promóciós termékek közé tartoznak!

 

 

 

Forrás: https://www.qualitylogoproducts.com/blog/13-most-creative-promotional-products/