Blog

Hogyan csomagoljuk be a karácsonyi ajándékot?

Siklós Barbara
2021.12.04 08:46
Hogyan csomagoljuk be a karácsonyi ajándékot?

Közeleg a Karácsony, a nagy ajándékozások ideje. Sokan úgy döntenek, hogy nem vesznek ajándékot, az együtt töltött minőségi időnél nincs fontosabb. Valaki ezt egy élményajándék kupon formájában adja át. És vannak a tárgyat ajándékozók. Az ideális, találó ajándék meglelése szinte mindenkinek fejtörést okoz. De, ha már megvan az ajándék az félsiker. A siker másik fele az, ha szépen be is tudjuk csomagolni.

Íme néhány egyszerű tipp, hogyan dobd fel az ajándékot egyedi csomagolással.

 

 

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 1. - A legegyszerűbb: új karácsonyi csomagoló papír

Talán ezt a megoldást választja a legtöbb ember vagy, mert nincs idejük kreatívkodni, vagy mert nem szeretnek kreativkodni és a csomagolópapír a legegyszerűbb megoldás. Persze fontos, hogy a készen vett karácsonyi csomagolópapírban is szépen legyen tálalva az ajándék. Ebből a videóból azt is megtudhatjuk, hogyan csomagoljunk szépen.

Nem igényel túl sok kreativitást, és gyönyörű papírokat lehet kapni. A végén egyedivé varázsolhatjuk egy szalaggal vagy egy üdvözlőkártyával.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 2. – Natúr csomagolópapír
Karácsonyi csomagolás  Nagyon trendi továbbra is minden, ami natúr, természetközeli. Becsomagolhatjuk ajándékunkat az előbb említett videó útmutatásai szerint, és megkoronázhatjuk alkotásunkat termésekkel (dió, makk, mogyoró), fenyőággal, szárított naranccsal. Ezeket a díszítő elemeket begyűjthetjük egy kellemes hétvégi erdei séta során, így nem csak a lelkünknek teszünk jót, de a testünket is formában tartjuk.

 

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 3. – Sima fehér csomagolópapír, saját kezűleg díszítve

Ha nincs túl sok időnk kreatív elgondolásra, de mégis szeretnénk valami egyedit alkotni, színezzünk, fessünk ki saját ízlésünk szerint egy fehér csomagolópapírt. Ragasszuk tele matricákkal, gombokkal, díszítő elemekkel. A legvégén kössünk a csomagra egy szép vastag szalagot.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 4. – Cipős doboz becsomagolva

Ha az ajándék formájából adódóan nehézségbe ütközünk a becsomagolása során, rejtsük el egy cipős dobozba és azt vonjuk be csomagolással. Biztosak lehetünk benne, hogy ajándékozottunk előtt meglepetés marad, hogy mit is kap Tőlünk, egészen a kinyitás pillanatáig.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 5. – Natúr cipős doboz becsomagolva

Ha rendelkezésünkre áll egy szép natúr cipős doboz, legyen az ajándékunk csomagolása. Koronázzuk meg a kész csomagot egy natúr szalaggal, zsinórral, melyet termésekkel, szárított naranccsal, fenyőággal díszítünk.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 6. – Natúr cipős doboz díszítve
Karácsonyi csomagolás Variációk egy cipős dobozra sorozatunk 3. tagja a natúr cipős doboz, de ezúttal magában és kidíszítve. Ékesítsük csillogó elemekkel, szalvéta technikával, karácsonyi matricákkal ízlésesen elrendezve, vagy egyszerűen egy vastag arany szalaggal kössük át.

 

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 7. – Anyag

Ha van otthon egy szép, ünnepi anyagunk elfekvőben vagy akár egy ruhadarab, amit nem hordunk már, leheljünk bele új életet és változtassuk át csomagolóanyaggá. Biztosak lehetünk benne, hogy csomagolásunk egyedi lesz.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 8. – Papír ajándéktasak

Szintén a készen vásárolható kategóriába tartozik ez az ajándékcsomagolás. Ha igazán különlegeset szeretnénk választani érdemes a Pirex, Tiger boltokban körülnézni, valódi gyöngyszemekre lelhetünk ezekben az üzletekben.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 9. - Natúr papír ajándéktasak

Ha a natúr papírtasakra esik a döntésünk, viszonylag egyszerűbb helyzetben vagyunk, nem kell sokat válogatni, az egyediséget pedig mi varázsoljuk az ajándéktasakba. Készíthetünk akár egy kollázst a natúr felületre, vagy lógathatunk a tasak fogantyújára fagyöngy levelet, tobozt, kisebb karácsonyfadíszt.

  1. Karácsonyi ajándék csomagolás 10. – Creabox

A Creabox leveszi a vállunkról a díszítés és a csomagolás terhét is.

Előre megnyomott mintával kapható, a doboz pedig készen érkezik hozzánk. Különböző méretekben és formában kapható, sőt külön nyomtatással egyedivé is varázsolható. Ismerkedjünk meg vele webshopunkon.

 

 

Fotó: Nina Mercado, freestocks