Blog

Hogyan díszítsük ki lakásunkat Karácsonyra?

Siklós Barbara
2021.12.13 11:52
Hogyan díszítsük ki lakásunkat Karácsonyra?

Karácsony az az időszak az évben, amikor szinte mindenki díszbe öltözteti a lakását, még azok is, akik egyébként év közben nem szánnak időt lakásdekorációra. Ha már készen áll otthonunk ünneplőbe öltöztetése kívülről, jöhet a belső részek dekorálása.

Íme néhány ötlet, hogyan tegyük még ünnepi hangulatúvá lakásod:

 

 

  1. Adventi koszorú

Ez az első karácsonyi dísz és talán az egyetlen karácsonyi dísz, ami szinte minden háztartásban jelen van az adventi időszakban.

Karácsonyi díszites Az adventi koszorú manapság már sokszor nem is a klasszikus értelembe vett koszorú. Az adventi gyertyák elhelyezése ma már a legkülönfélébb, modern módon megtörténhet, de a 4db gyertya biztos pontja mindegyik „koszorúnak”. Léteznek boltban kapható mesterien megkomponált adventi asztaldíszek, de otthon, minimalista dizájnban is rendkívül trendi összeállításokat tudunk kreálni, a lehető legegyszerűbb módon. Nem kell hozzá pl. más, mint egy hosszúkás, téglalap alakú tál, melynek közepén elhelyezünk 4 db gyertyát. A gyertyákat pedig körberakjuk fenyőággal, szárított naranccsal, fahéjjal, csillagánizzsal.

 

  1. Adventi kalendárium
Karácsonyi díszités Az adventi naptár nemcsak ajándék-rejtő szerepet tölthet be az adventi időszakban, hanem az egész karácsony-váró, ünnepi időszak dísze is lehet a lakásban. Ha van egy központi hely a lakásban, pl. egy üres fal, ahol érvényesülni tudnának díszszalagra felfüggesztett csinos ajándéktasakok, mindenképpen használjuk ki a lehetőséget. Az ajándékcsomagok készen is kaphatóak, de könnyűszerrel otthon is elkészíthetőek. Nincs másra szükségünk, mint pl. karácsonyi csomagolópapírra, melyből kisebb méretű tasakokat gyártunk. Ezeket matricával láthatjuk el, melyekre felkerülnek a dátumok 1-24-ig. Végül a 24 db ajándékcsomagot fellógatjuk egymástól egyenlő távolságra egy díszes szalagra.

 

  1. Karácsonyi faldísz
KArácsonyi díszités Egy üres, fehér fal a lakásban remek felület karácsonyi falidísz elhelyezésére. A világos fal, kiemeli, előtérbe helyezi a rá helyezett dekorációs tárgyat, így biztosak lehetünk benne, hogy kellő figyelmet kap. A képen látható díszt rendkívül egyszerű elkészíteni és a természetet is behozza a lakásba. Egy vastagabb drótra, virágkötöző drótra és fenyőágakra van szükségünk. Az erősebb dróttal megformázzuk az általunk kiválasztott szó betűit, majd a vékonyabb dróttal hozzárögzítjük a fenyőágakat. Az így felöltöztetett betűket egy zsinórra rögzítjük és készenáll egyedi karácsonyi falidíszünk. 

 

  1. Karácsonyi koszorú bentre
Karácsonyi díszités Ha szeretnénk élvezni a karácsonyi kopogtatót látványát, nem kell megelégednünk azzal, hogy a bejárati ajtóra fellógatunk egyet. A kültéri ajtódíszt úgyis inkább szomszédaink látják, számunkra csak addig nyújt élményt, ameddig bemegyünk a házba. Bentre is szerezhetünk egy karácsonyi ajtódíszt. Akár mindegyik szoba ajtajára aggathatunk egy-egy egyszerűbb változatot, de az ágyunk fölé helyezve, hálószobánkban is ünnepi hangulatot teremthet. Sőt a konyhaszekrény ajtajaira helyezve, egész otthon tartózkodásunk alatt csodálhatjuk a karácsonyi díszt.

  

 

  1. Karácsonyi gyertya dísz
Karácsonyi díszités A legtöbb családban karácsony, az az ünnep és advent az az időszak, amikor a legtöbben gyertyát gyújtunk. Hetente meggyújtjuk az adventi koszorún található gyertyá(ka)t, de ezenkívül számtalan, díszesebb és díszesebb ünnepi gyertya teszi még emelkedettebbé, meghittebbé otthonunk hangulatát. Néha a legegyszerűbb, otthon is megvalósítható gyertyatartók szerzik a legnagyobb örömöt. Elég hozzá egy keskeny nyakú, átlátszó üvegű palack, melyet megtöltünk vízzel, egy szál fenyőág és az egész megkoronázására egy fehér színű gyertya.

 

A fenti ötletek otthon mind könnyen kivitelezhetőek. De ha nincs időnk, energiánk barkácsolni, oldalunkon is fellelhető karácsonyi díszekből válogathatunk a „Karácsony” menüpont alatt.

 

  

 

Fotó: Butlers, www.housebeautiful.com, Lynda Hinton