Blog

Fenntartható termékek - a jövő záloga

Siklós Barbara
2021.09.22 12:29
Fenntartható termékek - a jövő záloga

A globális felmelegedés, a Föld energiaháztartásának a csökkenése megkongatta a vészharangot az emberek és a cégek fejében. Bár az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani és a megtörténtet nem-megtörténté tenni, a jelenben, az aktuális helyzetet kezelve, a jövő még menthető. Ezt felismerve, a cégek ezt a megmentést szem előtt tartva, létrehoztak egy új termékkategóriát, a fenntartható termékeket. Ez a trend további úgy tűnik egyre nagyobb lendületet vesz.

A világszerte már aktuális téma megihleti a cégeket, újabb és újabb utakat törnek maguknak, hogy környezetbarát terméket kínálhassanak. Egy nemrégiben készült Nielsen-felmérés szerint, globális szinten, a válaszadók 81% -a határozottan úgy érzi, hogy a vállalatoknak hozzá kell járulniuk a környezetünk egészségének fenntartásához, javításához.  Előrejelzések szerint a fenntartható promóciós termékek generálják majd a legnagyobb eladásokat. Az öko kínálat már nem a „jó-ha-van”, hanem a „kell” elbírálás alá tartozik.

 Összegyűjtöttünk néhány fenntartható promóciós terméket, melyek hasznosak lehetnek irodai környezetben.

Bambusz toll

Fenntartható termék Mi az ajandektargykozpont.hu-nál nagy rajongói vagyunk a környezetbarát promóciós tollaknak. Hányszor előfordult már velünk, hogy szükségünk lett volna egy tollra, de éppen nem volt nálunk! A toll az egyik legkiválóbb promóciós termék, amelyet ügyfeleknek adhatunk. A jó minőségű írószerek, hosszú ideig elkísérnek, így a rajta található márka „megjelenés” -száma akár végtelenek is lehet. És  még a műanyag felhasználás csökkentése is megvalósul. A világ leggyorsabban növekvő növényeként a bambusz 2-3 hónap alatt teljes méretére nőhet (ellentétben a hagyományos fákkal, amelyek növekedése 30 évet is igénybe vehet) és mind ehhez nincs szükség növényvédő szerekre. 100% -ban biológiailag lebomló.

 

 

Újrahasznosított jegyzetfüzet bőrből

Fenntartható termék Nagyszerű kísérője lehet a bambusz tollnak az A5 méretű, újrahasznosított bőrből készült jegyzetfüzet. Ebben vezetheted napi feladatlistáidat, de fontos gondolataidat is megörökítheted lapjain. Összetételét illetően bőrgyárakban keletkezett aprított bőrmaradványokból áll össze, melyek alapos súroláson és tisztításon mentek keresztül. Ez teszi lehetővé az egyenletes színezést és az egyenletes textúrát. A bőrkötésű jegyzetfüzetek nemcsak, hogy stílusosak, de a fenntarthatóság lelkületét hordozva magukon népszerűek és „menők” ebben az egyre öko-barátabb világban. A jegyzetfüzet oldalai ráadásul újrahasznosított papírból készülnek. Ügyfeleid egy strapabíró bőr jegyzetfüzet boldog tulajdonosai lehetnek, miközben büszkén mondhatják el magukról, hogy környezetünkért is felelősséget vállalnak.

 

Üveg kulacs

Fenntartható termék Magyarországon óránként 180 000, évente több mint másfél milliárd darab PET-palackot használunk el, ezzel folyamatosan fokozzuk a klímaválságot és pusztítjuk az élővilágot. A műanyag palackoknak csupán kevesebb mint egyharmadát hasznosítják újra itthon, a többi lerakókon, égetőkben vagy a legrosszabb esetben a természetben végzi. Ezért szeretjük annyira a többször használatos, újratölthető üveg kulacsokat, melyek akár végtelenségig is használhatóak. Az üveg fenntartható, teljesen újrahasznosítható anyag. Végtelenszer újra feldolgozható, minőségromlás nélkül. Tökéletes ajándék mindenkinek, hiszen magunkkal vihetjük sportolásra, az irodába, kirándulásra, vagy akár otthon is, hogy ösztönözzük magunkat az elegendő mennyiségű napi folyadék bevitelre.

 

Talán túlzás azt mondani, hogy a világ megmentése van a kezeinkben, de azt bátran állíthatjuk, hogy környezetünk egészségének megőrzése nagyban tőlünk függ. Vegyük hát kezünkbe ügyfeleink edukálását is és ösztönözzük őket a fenntarthatóság bevezetésére életükben, ajándékozzuk meg őket fenntartható, tartós termékeinkkel!

 

Fotó: Mert Guller