Blog

6 dolog, ami mindig legyen nálad nyaraláskor

Siklós Barbara
2021.07.29 14:43
6 dolog, ami mindig legyen nálad nyaraláskor

Hurrá! Közeleg a nyár és a nyaralás ideje! Gondolatban talán már el is játszadoztunk az utazás és a pakolás gondolatával. De igazán gondban akkor szoktunk lenni, ha már valóban csomagolnunk kell és össze kell állítanunk egy bőröndöt, amiben minden benne van, amire szükségünk lehet, de mégsem visszük el a fél lakást. Sokunknak gondot okozhat, hogy mit is pakoljunk be a mindent-nem-elnyelő bőröndünkben. Segítünk!

 

  1. Trendy hátizsák
Ma már szerencsére nem csak túrahátizsákok léteznek és nem csak sportos viselethez illenek, hanem egyszerre megtalálhatjuk a funkcionalitást és a stílusosságot is egy háti táskában: azaz kényelmesen utazgathatunk, „városnézhetünk”, hátunkon a lényeges dolgainkkal, anélkül, hogy le kelljen mondanunk a smart casual öltözetről. Pl. a Bobby Compact hátizsák elnyel minden szükséges dolgot, ugyanakkor trendy külsőt kölcsönöz viselőjének és még lopásbiztos is. Hátizsák
  1. Okostelefon

No, nem (csak) azért lényeges, hogy telefonálni tudj (bár az is fontos), sokkal inkább azért, hogy kéznél legyen az internet, ha utazásoddal kapcsolatosan bármilyen fontos információra szükséged lenne. Illetve a mai okostelefonok már gyakran szinte túlszárnyalják képminőségben a klasszikus fényképezőgépeket, így azért is, hogy jó minőségben megörökítsd nyaralásod emlékezetes pillanatait.

  1. Mobiltelefon töltő

Az előző ponthoz kapcsolódik a töltő. Hiába van nálunk telefon, ha az egyszer csak lemerül. Legyen nálunk mindig egy powerbank és ne maradjunk le sosem egy fotózási lehetőségtől sem. És persze esténként ne felejtsük el feltölteni ezt sem.

  1. Egy pár kényelmes cipő

Talán nincs is annál bosszantóbb és fájdalmasabb érzés, mint vízhólyagtól duzzadó lábbal végig járni egy olyan útvonalat, amire egész évben vártunk. Jól gondoljuk végig, melyik az a cipő, amelyikben kilométereket tudunk mosolyogva átszelni, lábfejünket tartja, pont a méretünk és szellőzik benne lábunk.

  1. Egy pár kényelmes papucs

És nincs annál kellemesebb érzés, mint a túracipőnkből átbújni a kedvenc flip-flopunkba és érezni, ahogy lábunk szabadon élvezi a nyári szellő fuvallatát. A kényelem ebben az esetben is elsődleges szempont, hiszen egy rosszul megválasztott papucs is pokollá tudja tenni a vakációt. Ha pedig megtaláljuk a mindenhez-illő színt, minden outfitünk méltó kiegészítője lesz.

  1. Esőkabát
Esőkabát A legnagyobb nyárban is egyik pillanatról a másikra nyakunkba zúdulhat egy jó kis zápor. Ez magában nem is probléma, hiszen a nagy melegben jól esik egy kis hűsítő permet, de ruhánk nedves marad, testünkhöz tapad, lassan szárad, így megkeserítheti városnéző pillanatainkat. Nem kell azonban félnünk ettől, ha van a hátizsákunkban egy esőkabát. Praktikus választás az egészen picire összehajtogatható esőkabát, mely kis helyet foglal el, de mégis megvéd az esőtől. Így szárazon megússzuk.

 

+ 1: A legvégére hagytam a jókert tárgyat: a bankkártyánkat. Mert ha jól belegondolunk, tulajdonképpen el is indulhatnánk egy személyazonosító okmánnyal és egy bankkártyával, hiszen a legtöbb helyen minden fenti eszközt meg tudunk vásárolni, ha van nálunk fizetőeszköz. De azért mégis kényelmesebb, ha a nyaralást nem rögtön egy extra bevásárlással kell kezdenünk, hanem azonnal átadhatjuk magunkat a nyaralás pihentető élvezetének. Szerezzük hát be a fenti néhány dolgot, hogy nyaralásunk minél gördülékenyebben induljon és élvezni tudjuk minden pillanatát.

 

 

Fotó: STIL, Agnieszka Boeske, Alesia Kazantceva