Blog

6+1 alap dolog kezdő kempingezéshez

Siklós Barbara
2021.07.26 06:54
6+1 alap dolog kezdő kempingezéshez

Kempingezni tél kivételével szinte mindig lehet! A kemping egy költséghatékony módja a nyaralásnak. Különleges, kalandos élmény, sokaknak egy nyaralási életforma, ami megkövetel néhány alapvető felszerelést. A legtöbb kempingben van hely az autónak és a sátor felállításának. Sokakhoz közös fürdőszoba és folyóvíz is tartozik. Így ezeket már nem kell beszerezni.

Csomagolás közben használd ezt a praktikus kemping-ellenőrzőlistát, hogy ne felejts otthon semmi fontosat. Ez egy általános lista, kezdőknek, így bővíthető.

Sátor

A sátor az első számú útitársunk, ha kempingezni megyünk. Olyan, mint az „ABC” első betűje, nélküle nincs kempingezés. Hacsak nem szeretünk a szabad ég alatt nyugovóra térni, ez a mobil, puhafedelű menedék szolgál házként pihenésünk ideje alatt. Elengedhetetlen tehát, hogy olyan méretű sátrat válasszunk, melyben kényelmesen elférünk egyedül, ketten, családdal, vagy akár többen is. Szerencsére a bőség zavarában válogathatunk a különböző méretű, elrendezésű sátrak között, sőt még azt is megválaszthatjuk mennyire legyen fényáteresztő az anyaga.

 

Polár takaró

A polár takaró persze nem egy „must-have” kellék, de, aki már felfedezte tudja, hogy milyen az, amikor nincs. Ez az egyszerű textil darab nemcsak, hogy melegen tart, de nem gyűrődik, könnyen szárad, ha ki kell mosni és kis helyen is elfér. És még pikniktakarónak is bevethető!

Elemlámpa

Amikor nincs olyan szerencsénk, hogy közel van a sátrunk a mosdóhoz vagy esetleg vadkempingezünk, mindig jól jön egy zsebben is hordozható világító eszköz, amely segít biztosabban lépdelni a sötétben.

  

Hálózsák

Hálózsák A hálózsák nyáron leginkább hajnalban tesz jó szolgálatot és akadályozza meg, hogy a legédesebb álmunkból felébredjünk, csak azért, mert fázunk. De tavasszal-ősszel, már lefekvéskor is jól esik belebújni a meleg dunyhaként körbe ölelő „cső-ágyba”. Előnye, hogy kicsire összehengergethető, így kis helyen elfér. Különböző vastagságban és ezáltal „melegségben” létezik.

  

Alvómaszk

Nem is gondolnánk, hogy ez a haszontalannak tűnő, gyakran promóciós ajándékként kapott textildarab milyen hasznos tud lenni. Nyáron, amikor a nap sugarai már kora reggel, esetleg már hajnalban átszűrődnek a sátor falain keresztül és mi csak sötétben tudunk aludni, az alvómaszk lehetővé teszi, hogy tovább aludjunk, esti sötétséget szimulálva pupilláinknak.

Kemping lámpa

Kemping lámpa A kemping lámpa nem összetévesztendő az elem lámpával. Mind méretben, mind funkcióban különböznek. Míg az elemlámpát általában mozgásban használjuk, a kemping lámpa egy asztalnál ülve nyújt világosságot.

 

+1 – Szúnyogspray

Semmi nem tudja jobban megkeseríteni az éjszakáinkat, sőt gyakran már a nappalainkat is, mint a szúnyogok zümmögése és csípéseik. Legyen nálunk legalább 2 flakon, hogy állandó védelmünk legyen a vérszívók ellen. Ráadásul ezek a sprayk már általában kullancsok ellen is védenek.

 

Ha a fenti listán szereplő kellékeket beszerezted, el is kezdheted keresgélni a kemping helyszíneket. Hangsúlyozzuk azonban, hogy ez a lista egy kezdőcsomaghoz elég. Ha komolyan gondoljuk ezt a pihenési formát, menet közben apránként, tapasztalat útján, rá fogunk jönni, mi az, ami még hiányzik a csomagunkból, mi az, amire nekünk személy szerint még szükségünk van.

 

Fotó: Victor Larracuente, Andrea Davis, Felix M. Dorn