Blog

Az impact termékcsalád a fenntarthatóság igaz nagykövete

Siklós Barbara
2021.02.25 10:53
Az impact termékcsalád a fenntarthatóság igaz nagykövete

A víz elengedhetetlen az élethez, a világon azonban 785 millió ember - minden kilencedik - nem jut hozzá. A közeljövő világméretű kockázata, előrejelzések szerint, a vízválság lesz. A globális éghajlat változás, a túlfogyasztás, a növekvő népesség következtében a vízhiány egyre fokozódik és lassan az egész világra kihat. 2025-re a világ népességének 50% -a vízhiánnyal nézhet szembe. Égető kérdéssé, illetve feladattá vált a vízzel való takarékoskodás.

 

Xindao kontra Zöldmosás

Angolul „greenwashing”. Ezt a kifejezést használják, amikor egy cég sokkal „zöldebbnek” mutatja magát, mint amilyen valójában: környezetbarátnak tünteti fel magát a külvilág felé, csak, hogy többet adjon el, de gyártási folyamatai nem ezt tükrözik.

A holland Xindao igényes reklám- és ajándéktárgyakat tervező cég nyíltan küzd a zöldmosás ellen. Célja az átlátható, megalapozott fenntarthatóság, azaz az ő esetükben olyan gyártási folyamatok létrehozása, mely során minőségi termékeket állítanak elő, miközben a környezetet is kímélik. Mindezt ellenőrizhető módon, hiszen azt vallják, hogy a fenntarthatóság akkor tud igazán működni, ha nyomon követhető.  

Impact

 

IMPACT kollekció

Az IMPACT, zászlóvívó termékcsaládjuk, olyan táskákból, füzetekből, sapkákból, kulacsokból áll, melyek újrahasznosított poliészter és pamut felhasználásával készülnek. Ezzel a technológiával akár több ezer liter vizet is meg tudnak spórolni.

Három fő területet különböztetünk meg, ahol az IMPACT kollekció hozzájárulhat a vízfelhasználás csökkentéséhez:

Impact Újrahasznosított pamut és újrahasznosított PET palack felhasználásával a megtakarítás akár 1,800 L víz is lehet termékenként.
Impact Az üveg és rozsdamentes acél anyagok felhasználása erősíti a termékek újrafelhasználható tulajdonságát szemben az egyszer használatos termékekéhez képest.
Impact Minden eladott termék bevételének 2% -át felajánlja a Water.org-nak (nonprofit világszervezet, melynek célja adományokból segíteni azokat, akik számára nem elérhető tiszta ivóvíz)

 

A fenntarthatóság igaz története

Az újrahasznosított anyagok és a csökkentett vízfelhasználás az IMPACT termékek esetében nyomon követhető és bizonyított.

A kollekció termékeinek anyagába ún. blokklánc technológia segítségével speciális AWARE™ jelzőanyag kerül. Ezek mikró részecskék, melyeket az újrahasznosított nyersanyaghoz adnak hozzá. Ők segítenek bizonyítani, hogy a belőlük készült késztermékek valóban a fenntarthatósági elveknek megfelelően készülnek el. A folyamat végén bármilyen ruhadarab vagy kiegészítő, bármelyik pillanatban bevizsgálható egy speciális mobil szkenner segítségével, mely felfedi a termék valódi „eredetét”, és bizonyítani tudja, hogy a végtermék valóban, eredeti AWARE ™ újrahasznosított anyagokból készült.

Impact

Az IMPACT termékcsalád minden egyes termékénél leellenőrizhető, hogy bizonyítottan hány liter vízmegtakarítás történt. A számot egy kis vízcseppben jelölik. Pl. Egy átlagos pamut táska előállításához 1200 liter víz szükséges. Az AWARE™ újrahasznosított pamuthoz szinte nem is szükséges víz!

Nézd meg az IMPACT termékcsalád tagjait!