Blog

6 szempont laptop táska választáshoz

Siklós Barbara
2021.02.15 09:46
6 szempont laptop táska választáshoz

Legyél digitális nomád, aki szeret mindig máshonnan dolgozni! Akár irodában dolgozó vezető vagy, aki hazaviszi a munkát vagy egyetemi tanuló, vagy szimplán csak home office-ba szorult alkalmazott, a munkád, tanulmányaid a laptopodon vannak. A laptop „szépsége” pedig a hordozhatóságában rejlik, tehát szállítani kell egy táskában. De milyen legyen az a táska? Lehet ez egy sima, az adott laptop méretéhez közelítő táska? Milyen szempontoknak kell megfelelnie a laptop táskának?

A laptop táska megfelelő mérete

Mielőtt táskát választunk, fontos, hogy tudjuk a laptopunk méreteit. A képernyő mérete általában adott, de a körülötte található szegély változó méretű. Így jobban járunk, ha magunk lemérjük a laptop szélességét, magasságát és mélységét. Fontos, hogy a cipzár ne érjen a készülékhez, ne karcolja meg a felületét.

A laptop táska anyaga legyen tartós és erős

Egy jó laptop táska anyaga strapabíró, bírja a hosszabb utakat, nem szakad el a pántja rövid időn belül, ha pl. jól megpakoljuk a táskát. Manapság szinte bármilyen anyagból készülhetnek: a legtöbb olcsó notebook táskákat nejlonból gyártják, de nem minden nylon egyforma.

Laptop táska

 

A nylon általában a „denier” mértékkel kerül besorolásra, amely a fonal vastagságának egysége. Az 500 Denier (500D) alatti nejlonanyagok nem biztosíthatják a megfelelő tartósságot a rendszeres használat során.

De használhatnak a laptop táska elkészítéséhez neoprén anyagot – jellemzően a táska belső terében – vagy bőrt is.

Ellenőrizzük a varrásokat is: dupla varrással készültek? Elég vastag cárnét használtak az öltésekhez?

A laptop táska párnázott

A laptop táskák akkor nyújtanak igazán védelmet, ha párnázott belsővel készülnek, így, ha véletlenül le is ejtjük a táskát, vagy odaütjük valaminek, tartalma, a laptop, nem sérül meg.

Vízálló táska a laptop hordozására

Fontos, hogy a laptop táska védje a laptopot a nedvességtől és a hőtől is, ezért a jó laptop táskákat vízálló anyagokból készítik. A legtöbb laptop táskának nem csak a külsője, hanem a párnázott része is vízálló. A vízállóság akkor játszik nagy szerepet, ha pl. menet közben elkap bennünket az eső.

Több rekesz, zseb a laptop táskában

Nem javasolt sima táska, vagy különösen nem női retikül a laptopok szállítására, ugyanis ismerve mi mindent rejt egy női táska, a laptop könnyen megkarcolódhat, megsérülhet.

Egy laptop táskában különböző rekeszek és zsebek vannak, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az eszköz különféle tartozékait, papírt, írószert is bele tudjuk tenni.

Kézi laptop táska, hátizsák vagy oldaltáska?

Gondoljuk végig, milyen „terepen” fogjuk hordozni a laptopot, mi a legkényelmesebb szállítási mód? Kocsival közlekedünk? Ebben az esetben elég lehet egy egyszerű kézitáska. Kocsival közlekedünk és fontos az üzleties megjelenés? Ebben az esetben is elegáns megoldás a kézi táska, de már bőr vagy igényesebb kialakításban.

Laptop táska

 

Hosszú utak esetében a laptop hátizsák és az oldaltáska is jó választás, mert könnyebb cipelni bennük a súlyosabb laptopokat, de a legideálisabb a hátizsák, mivel a teher eloszlik vállainkon.  Biciklis utakon egyértelműen a hátizsák a nyerő.

Remek választás egyik sztár laptop hátizsákunk az Impact AWARE™ RPET Basic 15,6-es laptop hátizsák, mely anyaga valóban újrahasznosított összetevőkből és kevesebb víz felhasználásával készült. Letisztult megjelenéséből adódóan pedig nemcsak sportos viselet, hanem irodai outfithez is kiváló választás.