Blog

5 kreatív ötlet a stresszlabda használatára

Siklós Barbara
2020.10.06 13:07
5 kreatív ötlet a stresszlabda használatára

Ki ne találkozott volna már stresszlabdával vagy másnevén antistressz labdával.

Talán pont van is egy a zsebünkben vagy az irodai asztalunkon, de legalábbis láttuk vígjátékokban, amint komikus szituációban használják irodai dolgozók a stresszoldásra.

Kutatások kimutatták, hogy a stresszlabda növelheti az érzelmi stabilitást és jelentős fizikai előnyökkel is járhat. Ennek tudatában legyen egy a munkahelyünkön és szerezzen be egyet ügyfelének, leendő ügyfele számára is, hogy segítsen javítani testi közérzetén.

A stresszlabda valóban stresszoldó hatású?

Első látásra azt gondolhatnánk egy ilyen kicsi és egyszerű tárgy bizonyára nem lehet valami hatékony. De ismerjük a mondást: „Ne ítélj első látásra!” Tudományosan bizonyított, hogy ezek a stresszoldók valóban működnek. A Huffington Postnak adott interjújában David Posen „A Munka tényleg megölhet minket” című munkahelyi stressz kezeléséről szóló könyv szerzője így magyarázta: „A stresszlabda azért tud olyan jól működni, mert arra késztet minket, hogy nyomjuk össze, majd engedjük el azt, így minél tovább ismételgetjük ezt a mozdulatot, annál kevésbé leszünk feszültek”. A stressz szakértője szerint a stresszenergia legalább egy része irányítható egy fizikai tárgy felé.

A stresszlabda használatának jótékony hatásai



Most már tudjuk, hogy valóban hasznosak, emeljük ki a stresszlabda előnyeit:


  • Szorongás- és stresszoldó
  • Javítja a koncentrációt és a kreativitást
  • Elősegíti a jobb alvást
  • Erősíti az izmokat
  • Csökkenti a vérnyomást
Stresszlabda

 

Hogyan használjuk a stresszlabdát?



Stresszlabda

Az antistressz labdák széleskörű felhasználásának oka használatuk egyszerűségében rejlik. Pár mondatban a használatuk:

  • 1. Szorítsd a stresszlabdát a bal kezedben 30 másodpercig.

  • 2. Pulzáld 30 másodpercig.

  • 3. Ismételd meg az első két pontot a jobb kezeddel.

Kreatív ötletek a stresszlabda használatára

Stresszlabda


Ezeknek a kis stresszoldó labdáknak a használatában több lehetőség rejtőzik, mint gondolnánk. Vessük be őket különböző kreatív, elmét és testet egyaránt pihentető módon!

 

  1. Izomerősítés

Nem feltétlenül kell az antistressz labdákat stresszoldásra bevetni. Szorítsd össze a stresszlabdát a kezedben és máris hozzájárultál alkarod, a csuklód, kezed izmainak erősítéséhez. És ezt gyakorlatilag bárhol megteheted - munka közben, otthon tévénézés közben, vagy akár autóban.

  1. Játék a gyerekekkel

Használd a stresszlabdádat otthoni játékra a gyerekeiddel: kidobósozzatok, zsonglőrködjetek, tanuljatok meg ütni és még az ablak sem lesz veszélyben.

  1. Lábmasszázs

Vedd le a cipődet, és görgesd át a talpad néhányszor a stresszlabdán a földön. Ez stimulálhatja az akupresszúrás pontokat, amelyek nyugtatnak és felpezsdítik kreatív gondolkodási képességeit.

  1. Kommunikáció elősegítése otthon

Beszéljétek át a napotok este vacsora után. Mindig az beszél, akinél a stresszlabda van, majd a történet végén továbbadja a következő mesélőnek. Így biztosítva van, hogy mindenki meghallgatja a másikat és nem egyszerre támad óriási hangzavar.

  1. Ügyfelek támogatása a stressz csökkentésében 

Elképzelhető, hogy ügyfeled még nem ismeri ezt az apró, de annál hasznosabb stresszoldó eszközt. Lepd meg őt egy egyedi, saját céged logójával ellátott stresszlabdával, így szó szerint mindig „kéznél” leszel nála.

 

Ha nem vagy tisztában a stresszlabda árakkal ezen a linken tudsz tájékozódni!