Blog

3 stresszlabda ötlet: stresszlabda készítés házilag

Siklós Barbara
2020.10.21 16:01
3 stresszlabda ötlet: stresszlabda készítés házilag

Be kell látnunk, hogy életünk tempója gyorsabb, mint valaha és úgy tűnik csak egyre gyorsabb lesz. Elkerülhetetlenné vált, hogy néha stresszelünk.

Akár szülőként próbáljuk három kisgyermekkel átverekedni magunkat a reggeli káoszon, akár egy közlekedési dugó kellős közepén állunk, vagy üzletemberként áraszt el bennünket a végeláthatatlan munka, mindenképpen szükségünk van valamire, hogy levezessük a stresszt, egy stresszoldóra, hogy enyhítsük a feszültséget. A karkötők és fidget spinnerek után a itt vannak a stresszlabdák, amiket az emberek szívesen használnak a feszültség csökkentésére.

Valószínűleg mindenki ismeri az antistressz labda elvét - de vajon elgondolkodtunk e már azon, hogy mi is készíthetünk otthon saját kezűleg?


Próbáljuk elkészíteni otthon, házilag az alábbi stresszlabdák egyikét, hogy saját stresszoldó eszközünk tárhelyét bővítsük!

1. Stresszlabda két összetevőből

Ennek a stresszlabdának az elkészítése összesen két összetevőt és pár percet igényel.


Akár reggel indulás előtt elkészíthető, ha tudjuk, hogy hosszú stresszes nap áll előttünk.

Hozzávalók:

  • Latex léggömb
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • Víz

Elkészítés:

  1. Fogjunk egy léggömböt. A léggömb szájához rögzítsünk egy tölcsért, hogy könnyebb legyen a lufit megtölteni.
  2. Először tegyünk egy kis vizet a leendő stresszlabda lufiba, hogy legyen súlya.
  3. Adjunk hozzá 1 evőkanál kukoricakeményítőt, majd masszírozzuk össze az összetevőket.
  4. Folytassuk a víz és a kukoricakeményítő hozzáadásával, amíg a lufi meg nem telik.
  5. Ha a léggömb megtelt, kössünk rá egy csomót. És kész!

2. Stresszlabda gyerekeknek

Néha a gyerekek is feszültek tudnak lenni, néha nekik is szükségük van egy kis stresszoldásra. Az alábbiakban 3 nagyszerű stresszlabda ötletet olvashattok, mely biztos módja lehet a kicsik megnyugtatásának! De akár a szülők is kipróbálhatják!

Ezek a gombócok olyanok, mint a stresszlabdák, de különböző anyagokkal vannak kitömve, hogy a gyerekek felfedezhessék a különböző textúrákat és „szoríthatóságokat”.

Hozzávalók:

  • léggömbök
  • töltőanyag: bab, rizs, liszt
  • tölcsér (opcionális)
Stresszlabda

Elkészítés:

Egyesével tölts meg a 3 léggömböt. Ha van tölcséred, egyesével töltsd be a 3 különböző tölteléket a 3 különböző lufiba. Ha nincs tölcséred akkor a legegyszerűbb, ha megkérsz valakit, hogy segítsen beleönteni a babot, a rizst, vagy a lisztet a stresszoldó lufiba. A tölteléket folyamatosan nyomkodd le az aljába, miközben megnyújtod azt. A végén csomózd meg a léggömböt és máris kész a saját házilag elkészített gyerek stresszlabdád!

3. Stresszlabda lufi nélkül 

Stresszlabda

Nem biztos, hogy mindenkinek van otthon kéznél éppen léggömb, amikor stresszlabda készítésébe szeretne kezdeni. Az alábbi nagyon egyszerű recept elkészítéséhez nincs szükség lufira.

Hozzávalók:

  • kukoricakeményítő
  • Aloe vera zselé vagy testápolókrém

 Elkészítés:

Készítsünk elő egy negyed bögre Aloe vera zselét/testápolókrémet és egy fél bögre kukoricakeményítőt. Folyamatos kevergetés közben apránként adjuk az Aloe vera zseléhez a port. Folytassuk a műveletet, amíg a keverék már nem ragad, hanem szép, sima gombóccá formálható. A házikészítésű antistressz labdánkat nem fogjuk tudni letenni!

Stresszlabda

De ha éppen nincs időnk, kedvünk otthon stresszoldót eszközt, stresszlabdát gyártani nézzünk körbe stresszlabda kínálatunkban, ahol csak a fantázia szab határt a választéknak.