Blog

Siklós Barbara
2020.11.11 12:16

Bőrönd

A legtöbb utazó rémálma az utazás időpontjának közeledtével az a pillanat, amikor ... be kell pakolni a bőröndbe. Persze ez alól kivételt képeznek az egy-két napos üzleti útra indulók, ez a nyűg-érzés talán inkább a legalább egy hétre utazó nyaralókat érinti. Vajon miért? Mert a legtöbb esetben nem tudják hogyan pakoljanak a bőröndbe, úgy, hogy

  • semmi ne maradjon itthon
  • ne kelljen túlsúlyért fizetni
  • ne legyenek túlságosan gyűröttek a ruhák
  • minden beleférjen.

Ezért fontos, hogy el tudjuk sajátítani a “bőröndbe-pakolás” művészetét.

Az alábbi tippek - ha az esetleges túlsúlyra nem is mindig nyújtanak megoldást - segítenek a megfelelő utazó bőrönd kiválasztásában, és a „hogyan rendezkedjünk be a bőröndünkbe” kérdés megválaszolásában. Külön kitérünk a kézipoggyász és a feladott bőröndök pakolási módszereire is.

Siklós Barbara
2020.11.11 12:13

Bőrönd

Amikor bőrönvásárlásra adjuk a fejünket általában 3 kérdést kell megválaszolni magunknak: 

  • Keményfedeles vagy puhafedeles legyen?
  • Milyen méretű poggyászt keresünk?
  • Mekkora összeget szánunk rá?

A kemény vagy puhafedeles témát, már nagyvonalakban körbejártuk ebben az írásban.A költségvetés nagyon egyéni. De a méret igenis jól körvonalazható, így ebben az útmutatóban a méret kiválasztásában segítünk.

Siklós Barbara
2020.11.09 14:27

Bőrönd

„Üdvözlöm Mr. Samsonite!” Ki ne emlékezne a kultikussá vált, de meglehetősen blőd amerikai filmből, a Dilibogyókból, a főhősre, Dumberre, aki felfegyverezve betoppan a jelenetbe és így szólítja meg a főgonoszt, akiről úgy véli a Samsonite aktatáska tulajdonosa.Persze ki az a „dilibogyó”, aki azt gondolja, hogy a Samsonite bőrönd, tulajdonosa nevét viseli! Hiszen még magát a márka megalkotóját sem így hívták!

Stresszlabda

Be kell látnunk, hogy életünk tempója gyorsabb, mint valaha és úgy tűnik csak egyre gyorsabb lesz. Elkerülhetetlenné vált, hogy néha stresszelünk.

Akár szülőként próbáljuk három kisgyermekkel átverekedni magunkat a reggeli káoszon, akár egy közlekedési dugó kellős közepén állunk, vagy üzletemberként áraszt el bennünket a végeláthatatlan munka, mindenképpen szükségünk van valamire, hogy levezessük a stresszt, egy stresszoldóra, hogy enyhítsük a feszültséget. A karkötők és fidget spinnerek után a itt vannak a stresszlabdák, amiket az emberek szívesen használnak a feszültség csökkentésére.

Valószínűleg mindenki ismeri az antistressz labda elvét - de vajon elgondolkodtunk e már azon, hogy mi is készíthetünk otthon saját kezűleg?


Próbáljuk elkészíteni otthon, házilag az alábbi stresszlabdák egyikét, hogy saját stresszoldó eszközünk tárhelyét bővítsük!

Siklós Barbara
2020.10.06 13:07
5 kreatív ötlet a stresszlabda használatára

 

 

 

 

Ki ne találkozott volna már stresszlabdával vagy másnevén antistressz labdával.

Talán pont van is egy a zsebünkben vagy az irodai asztalunkon, de legalábbis láttuk vígjátékokban, amint komikus szituációban használják irodai dolgozók a stresszoldásra.

Kutatások kimutatták, hogy a stresszlabda növelheti az érzelmi stabilitást és jelentős fizikai előnyökkel is járhat. Ennek tudatában legyen egy a munkahelyünkön és szerezzen be egyet ügyfelének, leendő ügyfele számára is, hogy segítsen javítani testi közérzetén.