Blog

6 dolog, ami mindig legyen nálad nyaraláskor
29
07

Hurrá! Közeleg a nyár és a nyaralás ideje! Gondolatban talán már el is játszadoztunk az utazás és a pakolás gondolatával. De igazán gondban akkor szoktunk lenni, ha már valóban csomagolnunk kell és össze kell állítanunk egy bőröndöt, amiben minden benne van, amire szükségünk lehet, de mégsem visszük el a fél lakást. Sokunknak gondot okozhat, hogy mit is pakoljunk be a mindent-nem-elnyelő bőröndünkben. Segítünk!

6+1 alap dolog kezdő kempingezéshez
26
07

Kempingezni tél kivételével szinte mindig lehet! A kemping egy költséghatékony módja a nyaralásnak. Különleges, kalandos élmény, sokaknak egy nyaralási életforma, ami megkövetel néhány alapvető felszerelést. A legtöbb kempingben van hely az autónak és a sátor felállításának. Sokakhoz közös fürdőszoba és folyóvíz is tartozik. Így ezeket már nem kell beszerezni.

Csomagolás közben használd ezt a praktikus kemping-ellenőrzőlistát, hogy ne felejts otthon semmi fontosat. Ez egy általános lista, kezdőknek, így bővíthető.

Hogyan válasszunk ajándékot kollégáinknak, munkatársainknak?
20
07

Az utóbbi időkben talán minden eddiginél nagyobb szükség volt arra, hogy az alkalmazottak érezzék, megbecsülve vannak. A világjárvány mindenkit kihívások elé állított, sokan home office-ba „szorultak” (önként vagy kényszerből), így különösen fontos, hogy tudassuk dolgozóinkkal, még mindig egy csapatba tartoznak.

Itt van a tavasz! Elő a mellényekkel!
07
06

Tavasszal, amikor az időjárás nem igazán tudja még eldönteni, hogy mit is akar, a mellény a legjobb választás akár külső, akár köztes rétegként.

A mellény (külföldi oldalakon „gilet” és „bodywarmer” címszó alatt található) tulajdonképpen egy ujjatlan kabát, egy „szigetelő réteg”, ami véd a hidegtől és amit a többi ruha felett vagy a külső réteg alatt viselünk. Melegen tartja a test központi részét, de karjaink szabadon mozoghatnak.

A mellény egyik meghatározó jellemzője, hogy nincs ujja. Ez a tulajdonság különösen hasznos azok számára, akik sportoláshoz, túrázáshoz, azaz aktív programhoz döntenek emellett a ruhadarab mellett: a kar mozgatása számos szabadtéri tevékenység szerves része, és az ujjatlan kabát sokkal kevésbé korlátozza a szabad mozdulatokat a hagyományos kabátoknál.

Ez a rendkívül sokoldalú ruhadarab különböző anyagból láthatja meg a napvilágot. Készülhet polár anyagból, steppelt, vízálló kabát vagy technika anyagból is.

A leghasznosabb kütyük utazáshoz
04
06

Lassan újra nyit a világ és elkezdhetjük megtervezni utazásunkat. Ismét összecsomagolhatjuk a bőröndünket és nekivághatunk a „világnak”. Az alap utazási kellékek mindenkinek megvannak, mindenki tudja milyen ruhaneműre, tisztálkodószerekre van szüksége. De vajon tudjuk e mit érdemes még feltétlenül magunkkal vinni, ami, ha nem is feltétlenül életbevágóan fontos, de megkönnyítheti az életünket.

Hátizsákkal a természetben
31
05

A kényelmes és megfelelő hátizsák kiválasztása legalább olyan fontos, mint a túracipő. Egész úton a hátunkon „viseljük”, így nem mindegy hogyan „illeszkedik” a testünkhöz, milyen érzés vinni. Nem mindegy milyen méretet, anyagot választunk, felszerelésünkhöz és a túrázási szokásainkhoz. A XXI. századi fogyasztói társadalmában a hátizsákokkal is ugyanaz történik, mint a többi „használati tárggyal”: a bőség zavarában nem tudjuk melyiket és mi alapján válasszuk ki. Segítünk!

Kerékpár kiegészítők - útmutató kezdő kerékpározóknak
26
05

Tavasszal végre kisüt a nap és kiszabadulhatunk a természetbe. Eljön a kültéri sportok és kirándulások ideje. Elővesszük és leporoljuk kerékpárjainkat, hogy kétkeréken vágjunk neki akár napi teendőinknek, akár egy hosszabb túrának. Érdemes ehhez beszereznünk néhány egyszerű, biztonságot és kényelmet nyújtó kiegészítőt. A kerékpár és egyéb sportboltok polcai végtelen kínálatot nyújtanak, így gondot okozhat a legfontosabb darabok kiválasztása. Segítünk átgondolni, melyek a legalapvetőbb, legszükségesebb kiegészítők!

Miért legyen mindig Nálad törölköző?
10
05

Ha olvastad Douglas Adams híres regényét, mely a „Galaxis útikalauz stopposoknak” címet viseli, bizonyára tudod milyen fontos szerepet tölt be a könyvben és az író életében is a törülköző.

Így ír róla történetében: „Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, […]; heverhetünk rajta, […]; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, […]; takarózhatunk vele, […]; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, […]; veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörülközhetünk, ha még elég tiszta hozzá ...”.

Hogyan viseljük a galléros pólót?
07
05

A galléros póló, más neveken golf póló vagy tenisz póló, elengedhetetlen darabja egy férfi ruhatárának. Ez a felsőruházat, mely tulajdonképpen egy gallérral ellátott pamut póló, a smart casual (azaz a hétköznapinál leheletnyivel elegánsabb) összeállítás alapdarabja. Stílusos alternatívája nyáron a ciki-kategóriába tartozó rövid ujjú ingnek (hacsak nem szigorú banki környezetben dolgozunk – de a rövid ujjú inget akkor is felejtsük el és válasszuk helyette hosszú ujjú testvérét, amit adott esetben feltűrhetünk). Nagy segítség ebben az évszakban, nagy melegben, ha mégis üzletiesen kell megjelennünk.

 

Útmutató baseball sapkához
29
04

Honnan máshonnan is származhatna a baseball sapka, mint Amerikából a baseball világából. A ma világszerte kedvelt napellenzős fejfedőt már 1845-ban bedobta a köztudatba a new yorki Knickbockers baseball csapata. Igaz, eleinte szalmából készültek a sapkák, de rövid időre rá merinó gyapjúra váltották át. Ma talán nincs is olyan háztartás, ahol legalább egy simléderes fejrevaló ne bújna meg a szekrény mélyén.

 

Mitől bio a biopamut?
01
04

Bizonyára mindenki találkozott már üzletekben a biopamut felirattal, de talán kevesen tudják mit is takar ez az elnevezés. Az mindenki számára világos, hogy minden, ami „bio” az csak jó lehet, de hogyan lép egy termék arra a szintre, hogy bio minősítést kapjon?

Minden, amit a softshell kabátról tudni érdemes
29
03

A SOFTSHELL JELENTÉSE

Mindenki bizonyára hallott már softshell anyagról, de mit is takar valójában a kifejezés?

Szó szerinti fordításban a jelentése: puha héj (túra szaknyelven gyakran találkozhatunk a héj elnevezéssel, ha kabátokról, vízálló felsőkről van szó.)

Az eredetileg a 2000-es évek közepén a szabadtéri ruházati kategóriában bemutatott softshell kabátokat hibrid verziónak tervezték a vízálló héj és a jól lélegző polár között. Eredetileg intenzív sportoláshoz készültek, és 2003 körül minden sí- és snowboard ruházat márka gyártotta őket.  Majd egy időre eltűntek.

Mi fán terem a futópóló?
26
03

Régen leginkább pamut együttesben futottunk, sokszor olyan pólóban, ami éppen a kezünk ügyébe akadt és a kiemelt sportruházati elem a cipő volt. Mára a futó öltözetnek külön kultúrája van. Ma is fontos ugyan, hogy legyen egy jó cipőnk, de nagyban növeli a sportolási élményt, ha van egy jól „működő” futó felsőnk, azaz technikai pólónk is. Manapság, aki rendszeresen fut, annak biztosan lapul legalább egy futópóló a szekrényében.

Esernyő kisokos
18
03

A legtöbben úgy tartják, hogy az esernyő az angolok nevéhez fűződik. Pedig az esernyő történelme ennél sokkal messzebbre, 3000 évre, nyúlik vissza, és eredetileg nem is az eső ellen védett.

Történelmi megjelenésekor – az ókori Kínában – papirosból készült és napernyőként funkcionált, valamint, csakis az előkelő réteg kiváltsága volt. Mint ahogy a fehér bőr is, melyet az ernyő által nyújtott árnyék segített megőrizni.

Szájmaszkokról érthetően
18
03

Tavaly márciusban feje tetejére állt a világ, kitört egy számunkra eddig nem tapasztalt világjárvány. Mindennapjaink szokásává vált orrunk-szájunk eltakarása. Mára már minden közösségi térben kötelezővé vált a maszk viselése, induláskor olyan természetesen vesszük magunkhoz, mint a lakáskulcsot. Megszületett egy új iparág is: a maszkgyártás. A létező sebészeti és légzésvédelmi maszkok mellett, megjelentek az újrahasználható, anyagból készült maszkok is, és szinte minden divatmárka saját maszkot is kidobott a piacra.

Egyedi ajándékcsomagok
25
02

GONDOSAN ÖSSZEÁLLÍTOTT, EGYEDI AJÁNDÉKDOBOZ PROMÓCIÓS ALKALMAKHOZ bármilyen célcsoportnak, bármekkora költségvetéssel, akármilyen alkalomra. Az egyediesített ajándékcsomag mindig jó alternatíva.

Antibakteriális technológiával készült termékek
25
02

Antimikrobiális termékeinkben az Addmaster Biomaster technológiáját alkalmazzuk. Ez a termék anyagába beépítve 99,99%-os hatékonysággal meggátolja a baktériumok életben maradását a termék teljes élettartama során. Az ezüst ion technológián alapuló Biomaster a világon az egyik legelismertebb antimikrobiális adalékanyag. Biztonságos és hatásos a higiénikus környezetért.

Az impact termékcsalád a fenntarthatóság igaz nagykövete
25
02

A víz elengedhetetlen az élethez, a világon azonban 785 millió ember - minden kilencedik - nem jut hozzá. A közeljövő világméretű kockázata, előrejelzések szerint, a vízválság lesz. A globális éghajlat változás, a túlfogyasztás, a növekvő népesség következtében a vízhiány egyre fokozódik és lassan az egész világra kihat. 2025-re a világ népességének 50% -a vízhiánnyal nézhet szembe. Égető kérdéssé, illetve feladattá vált a vízzel való takarékoskodás.

6 szempont laptop táska választáshoz
15
02

Legyél digitális nomád, aki szeret mindig máshonnan dolgozni, akár irodában dolgozó vezető, aki hazaviszi a munkát vagy egyetemi tanuló vagy szimplán csak home office-ba szorult alkalmazott, a munkád, tanulmányaid a laptopodon vannak. A laptop „szépsége” pedig a hordozhatóságában rejlik, tehát szállítani kell egy táskában. De milyen legyen az a táska? Lehet ez egy sima, az adott laptop méretéhez közelítő táska? Milyen szempontoknak kell megfelelnie a laptop táskának?

Hogyan válasszunk fülhallgatót?
15
02

A technológiai csatornák és az okostelefonok területén végzett kutatásaikról híres Canalys piackutató cég jelentése szerint a tavalyi harmadik negyedévben a vezeték nélküli fej-, illetve fülhallgatók csúcsot döntöttek az eladásban.

A TWS fülhallgatók 183%-kal, a vezeték nélküli fülhallgató 6%-kal, míg a vezeték nélküli fejhallgatók eladása 22%-kal növekedett.

Aktivitásmérő óra kisokos
14
02

A XXI. században szerencsére egyre nagyobb teret nyer és egyre divatosabb a sportos, fitt életmód. Az elektronikai „kütyük” piaca sem volt rest és lecsapott az új piaci kategória lehetőségére: megteremtette a sportolás virtuális élményét növelő, motiváló erővel ható „karkötőket”. Létrejött az aktivitásmérő órák kategóriája.

Hogyan pakoljunk a bőröndünkbe?
11
11

 

A legtöbb utazó rémálma az utazás időpontjának közeledtével az a pillanat, amikor ... be kell pakolni a bőröndbe. Persze ez alól kivételt képeznek az egy-két napos üzleti útra indulók, ez a nyűg-érzés talán inkább a legalább egy hétre utazó nyaralókat érinti. Vajon miért? Mert a legtöbb esetben nem tudják hogyan pakoljanak a bőröndbe, úgy, hogy

  • semmi ne maradjon itthon
  • ne kelljen túlsúlyért fizetni
  • ne legyenek túlságosan gyűröttek a ruhák
  • minden beleférjen.

Ezért fontos, hogy el tudjuk sajátítani a “bőröndbe-pakolás” művészetét.

Az alábbi tippek - ha az esetleges túlsúlyra nem is mindig nyújtanak megoldást - segítenek a megfelelő utazó bőrönd kiválasztásában, és a „hogyan rendezkedjünk be a bőröndünkbe” kérdés megválaszolásában. Külön kitérünk a kézipoggyász és a feladott bőröndök pakolási módszereire is.

Bőröndvásárlási útmutató
11
11

 

Amikor bőrönvásárlásra adjuk a fejünket általában 3 kérdést kell megválaszolni magunknak: 

  • Keményfedeles vagy puhafedeles legyen?
  • Milyen méretű poggyászt keresünk?
  • Mekkora összeget szánunk rá?

A kemény vagy puhafedeles témát, már nagyvonalakban körbejártuk ebben az írásban.A költségvetés nagyon egyéni. De a méret igenis jól körvonalazható, így ebben az útmutatóban a méret kiválasztásában segítünk.

Samsonite bőrönd és társai
09
11

 

„Üdvözlöm Mr. Samsonite!” Ki ne emlékezne a kultikussá vált, de meglehetősen blőd amerikai filmből, a Dilibogyókból, a főhősre, Dumberre, aki felfegyverezve betoppan a jelenetbe és így szólítja meg a főgonoszt, akiről úgy véli a Samsonite aktatáska tulajdonosa.Persze ki az a „dilibogyó”, aki azt gondolja, hogy a Samsonite bőrönd, tulajdonosa nevét viseli! Hiszen még magát a márka megalkotóját sem így hívták!
3 stresszlabda ötlet: stresszlabda készítés házilag
21
10

Be kell látnunk, hogy életünk tempója gyorsabb, mint valaha és úgy tűnik csak egyre gyorsabb lesz. Elkerülhetetlenné vált, hogy néha stresszelünk.

Akár szülőként próbáljuk három kisgyermekkel átverekedni magunkat a reggeli káoszon, akár egy közlekedési dugó kellős közepén állunk, vagy üzletemberként áraszt el bennünket a végeláthatatlan munka, mindenképpen szükségünk van valamire, hogy levezessük a stresszt, egy stresszoldóra, hogy enyhítsük a feszültséget. A karkötők és fidget spinnerek után a itt vannak a stresszlabdák, amiket az emberek szívesen használnak a feszültség csökkentésére.

Valószínűleg mindenki ismeri az antistressz labda elvét - de vajon elgondolkodtunk e már azon, hogy mi is készíthetünk otthon saját kezűleg?


Próbáljuk elkészíteni otthon, házilag az alábbi stresszlabdák egyikét, hogy saját stresszoldó eszközünk tárhelyét bővítsük!

5 kreatív ötlet a stresszlabda használatára
06
10

Ki ne találkozott volna már stresszlabdával vagy másnevén antistressz labdával.

Talán pont van is egy a zsebünkben vagy az irodai asztalunkon, de legalábbis láttuk vígjátékokban, amint komikus szituációban használják irodai dolgozók a stresszoldásra.

Kutatások kimutatták, hogy a stresszlabda növelheti az érzelmi stabilitást és jelentős fizikai előnyökkel is járhat. Ennek tudatában legyen egy a munkahelyünkön és szerezzen be egyet ügyfelének, leendő ügyfele számára is, hogy segítsen javítani testi közérzetén.